Açılın ben insan bilimciyim

Çok mu açık olayım biraz kapalı mi anlatayım bilmiyorum fakat bilimde Adem ve Havva'ya yer yoktur.
Hiçbir tür için bu ilk canlıdır vb. Bir kavram kullanilamaz, evrimsel hareket popülasyon ile birlikte olur.
Melanin konusunu yukarıda arkadaş detaylıca açıklamış bunlar coğrafi izolasyon ile ilgilidir. Asya'lilarin çekik olması şuanda mevcut net olmamakla birlikte toz partikullerinden korunma sebepli geliştiği düşünülmektedir.
*İnsanlar maymundan mi geldi?
Bazı bilim duskunlerinin inkarina rağmen evet maymundan geldik, tabii maymun derken şempanze ve orangutani kastediyorsunuz bu doğru olmaz onlar bizim kuzenimizidr ve yaklaşık 5.8 milyon yıl önce evrimsel hattımız ayrılmıştır.
Onun öncesindeki ortak ata ise Shalenthropus chadensis olarak kabul edilir. Zaman zaman dik durabilir ama görseniz maymun dersiniz yani, ondan önce ise bipedal (iki ayak üzerinde durmaya rastlanmaz) yani halk ağzında shalenthropus chadensissin atasi daha maymundur

bir detay vereyim meşhur Lucy 3.2 milyon yil önce Austrolopithecus afarensis olarak tanımlanır yani pithecus maymun anlamında diyebiliriz.
Ben Türkiye'deki bütün kuyruksuz maymun fosillerini görmüş ve dokunmuş biri olarak söyleyebilirim. Yumuşatma çabaları yersiz, hayvandan evrildik ve bir hayvaniz benim fikrim bu yönde.
*İlk insanlığın kökeni Afrika fastir jaunaklar 480 bin yıl öncesine kadar dayanır. Yani ilk homo sapiensler 500 bin yıl önce Afrika'da var oldu.
Sormak istedikleriniz varsa yanitlayabilirim. Nickimden anlaşıldığı üzere, paleo eski demektir ben de bir paleoantropologum eski insan bilimci.