SGK tarafından ücretsiz karşılanan gözlüğü kullanabilmek için Devlet yada özel hastaneden muayene olmanız gerekiyor doktorlar uygun görürse gözlük reçetinizi yazıyor ve siz o reçete ile gözlükçülere giderek tam yarı indirimli ya da ücretsiz artık ne kadarını karşılıyor bilemiyorum sgk gözlük ücret bedelini. Daha sonra gözlük sahibi oluyorsunuz. Çoğu özel hastanede sgk indirimi oluyor muayene için gitmeden önce arayıp bilgi almanızda yarar var.
Merhaba hocam, öncelikle geçmiş olsun. SGK anlaşmalı özel hastaneler var. Muayene ücretinin bı kısmını SGK karşılıyor kalanını siz ödüyorsunuz. Muayene olup yazdırabilirsiniz. Zaten gideceğiniz özel hastaneyi şu an arayıp net bilgi alabilirsiniz. En son SGK gözlük çerçevesi için 50 TL ödüyordu o paraya çerçeve yok seçip kendi cebinizden ödüyorsunuz yada kullanıldığız gözlüğün çerçevesine yeni camları taktırın. Camların da sadece numaralı haline ödeme yapıyor camları inceltmek yada diğer işlemler ücretli muayene ücretini gözden cikardiysaniz hemen yakınında olan SGK anlaşmalı özel hastaneyi arayın görüşün derim.
özel hastaneye ve göz poliklinklerine gidebilirsin.
Gözlük yazdırabilirsin sgk 100 lira camı 100 lira çerçeve heralde
ne camı nede çerceveyi öneririm.
Eyvallah sağolun. Devletin verdiği gözlüğü kullanmıcam. Kendim özel yaptırıyorum. Sadece 16 gün devletin randevu gününü beklemek istemiyorum.