digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vicdanlı olabilirsin sanmışitım ama egon vicdanını bastıracak kadar büyük kardeşim.
Benim ortaya attığım rakamlara verebilecek hiç bir yanıtın olmadığı için konuyu saptırmaya kalkıyorsun.
Ve kapitalizm nedir bilmeden ticaretin ekonominin felsefesini anlamadan yorum yapıyorsun..

Tam da senin söylediğini söylüyorum.
Küçük bir azınlık zenginleşirken büyük bir çoğunluk fakirleşiyor.
Sen yetenekli olan azınlık zenginleşsin diğerlerinin canı çıksın diye konuya bakış açını kanıtlıyorsun.

Ülkede dolaşımdaki paraya M1 para arzı denir.
Para basılmadığı sürece piyasadaki para sabittir.
Senin cebine giren para başkasının cebinden çıkıyordur.
Birileri zenginleşirken birileri fakirleşir.

Herkesin çalışarak zengin olması, herkesin iş kurup zengin olması mümkün değildir.
Senin gibiler bak oteller, cafeler, alışveriş merkezleri dolu diye 8-10 milyonluk mutlu azınlığı gösterip ekonomi iyi diyorlar.
Fakirlere de çalışıp zengin olsalardı diyorlar.
Sen daha da ileri gidip iş kurup zenginleşmeyen batarsa batsın altta kalanın canı çıksın diyorsun.

65 yaşında emekli bir işçi iş kurup zengin falan olamaz.
Bir fakirin çocuğu iş kuracak zekıaya, yeteneğe ve çevreye kolay kolay erişemez.
İş kurup zenginleşen her 1 kişi o piyasada 100 kişinin pazarını işini çalıp onları fakirleştirir.

Ekonomi konusundaki fikirlerini tartışabilirim eleştirebilirim.
Ama vicdan konusundaki zaafına söyleyecek söz bulamadım.
Ya boş konuşuyorsun işte. Sıfırdan, imkansızlıklardan buraya geldim diyorum. Gökten, tepeye düşmedim.
2013'te e-ticarete giren ilk avizecilerden biriyim. Hiçbir tecrübem olmadığı halde girdim ve başarılı oldum.

Kendi işinizi kurun zengin olursunuz değil, kendi işinizide çalışın, çabalayın, emek verin, üretin dedim.

-Ki zenginim diye bir iddiam olmadı. Durumumuz iyi çok şükür. Yalıda oturup a8 longla dolaşmıyorum.

İmtihan dünyası. Herkes her şeye sahip olacak diye bir şey yok. Çok malı olanın sınavı daha zordur. Az malı olanın imtihanı daha kolaydır.
Fuzuli yazıp durma lütfen bana.
Senle aynı fikirde değilim diye senin kadar bilgili değilim pardon.