İktidar yanlısısın biliyoruz da biraz da vicdanlı olmak lazım.
Mesele vergi meselesi değil.
Mesele faiz enflasyonun nedenidir saçmalığı ile yapılan deney patlayınca oluşan zararın vatandaşa ödetilmesi.
Fakirin bu saçma politika yüzünden daha fakir zenginin daha zengin hale gelmesi.
Neden 10 sene önce bu vergilere ihtiyaç duyulmuyordu da bugün duyuluyor?
Çünkü birileri faiz düşürdü, döviz patlamasın diye rezerv satarak tutmaya çalıştı.
Sonuçta hem enflasyon patladı, hem döviz patladı.
Bugün döviz patlamasın diye uydurulan kur korumalı mevduatın zararını bize ödetmeye kalkıyorlar.
Zengin'in kur korumalıdaki parasını ödemek için fakirden fazladan KDV alacaklar harç alacaklar ve sen bunu dış ticaret meselesi olarak görüyorsun.
Sen de bize dış ticaret açığı masalları anlatıyorsun.
Bu ülke 80 senede 120 milyar dolar borçlanarak ortalama her sene %4,5 büyümüş.
Son 20 senede de ortalama %4,5 büyüme var ama bu 20 senenin maliyeti 330 milyar dolar fazladan dış borç artı 70 milyar dolar özelleştirme geliri ezildi -70 milyar dolar merkez bankası rezerv yok edildi.
Eski Türkiye hiç bir şey yapmadı diyenler matematik olarak hesaplasın.
80 sene boyunca ortalamada %4,5 büyümenin bedeli 120 milyar dolar dış borç
20 sene boyunca ortalamada %4,5 büyümenin bedeli 470 milyar dolar. (330 milyar dış borç + 70 milyar dolar özelleştirme geliri + -70 milyar dolar merkez bankası rezervi kaybı)
Kur korumalıdan gelen zararı dahil bile etmedim.
Biraz matematik bilen adam son 20 yıllık faciayı rahatça görür.
Diyeceksiniz ki vay efendim deprem oldu, darbe oldu, suriyede operayon oldu.
80 sene boyunca her zaman deprem oldu, ikinci dünya savaiı, kore savaşı, kıbrıs savaşı, 2 askeri darbe, terörün en şiddetli zamanları oldu vesaire...
Yani bu başarısızlığı hala sanki planlı bir şekilde uygulanan politilka ile dış ticaret açığı kontrol ediliyormuş gibi anlatmak vicdanlı bir hareket değil.
Artık doğruları konuşun biraz.
Bulgaristan, Bosna hersek, Gürcistan ne üretiyor?
Neden oradakiler arabayı daha ucuza alabiliyorlar, onlar ne üretiyorlar ?

Derseniz ki onların da alım gücü düşük diye, bizden düşük değil.
Asgari ücret 400 euro imiş Bulgaristanda yani 30 aylık maaş ile 2016 Octavia alınıyor. Üstelik 30 ay biriktirseniz alırsınız kuruş da zam gelmez 30 ay sonra.
Türkiyede 800-900 bin tl arası 2016 octavia yani 80-90 aylık maaş ile alınıyor? Üstelik siz 80-90 ay biriktirene kadar 3-4 katına çıkar araba fiyatı.
Lütfen saydığım 3 ülkenin Türkiyeden gelişmiş yanlarını ve Türkiyeden kat kat daha fazla üretim yaptığı alanları açıklayın biz de bilgilenelim.
THY gibi bir markaları var mı? Koç, sabancı gibi işadamları, bir markaları var mı? Sanayisi var mı? Neyi var da bu ülkelerin alım gücü bizden yüksek?
THY, Çaykur ve bilimum marka neden zarar ediyor?
Hepsi geri kalmış ülkeler olmasına rağmen, tarımı sanayisi yok gibi birşey olmasına rağmen bizden neden daha iyi alıım gücüne ve para birimine sahipler?
Bulgar levası euro'ya endekslidir en basiti.
Thy gibi bir örneği verdiğin için çokta devam etmeyeceğim yazmaya.
Yüksek teknoloji ürün diyorum havayolu firması diyorsun.
Boeing firması deseydin neyse. Üretip, satan bir firma en azından.
3-5 senedir iha satıyorsun.
Bu sene araç çıkardın daha yurt dışına başlamadı.
Zırhlı araçlar, silahlar vs. Mevcut yurt dışı.
Başka teknolojik neyi var da uzay ekonomisi istiyorsun?
Domates biber satmayla mı ülke kalkınacak?
100 tır domates versen bir tane tank alamıyorsun.
Üretmeye katkınız varsa yorum yapın bana. Yoksa sizde alıntılamayın lütfen. Fuzuli bir tartışma olur.