Öncelikle konunun, forum kurallarına aykırı şekilde siyasi polemiğe neden olmayacağını umut ederek söze başlamak istiyorum.
Hayatımın önemli bir bölümünde siyasetle hiç ilgilenmedim, hiçbir siyasetçiyi tanımadım, son 5 seneye kadar oy bile kullanmadım (33 yaşındayım)
Gel gelelim son 5 senede neler oldu da ben kendime bu soruyu sormaya başladım. Ben ülkücü müyüm?
Hiç ocağa gitmedim, ülkücü olarak tanınan siyasi partilere oy vermedim. Yine de bunu sormaktan kendimi alıkoyamıyorum.
Her şey arkadaşım Yasin ile tanışmamla başladı. Yasin de hiç ocağa gitmediği halde kendini ülkücü olarak tanımlardı. Tabii ki bana göre bu konuda çok bilinçli bir arkadaşımdı.
Onunla sohbet ederken milliyetçiliğin, ülkücülüğün kyk yurtlarında gördüğümüzden farklı bir şey olduğunu ilk kez öğrendim diyebilirim. Muhsin yazıcıoğlu'nu da vefatından sonra tanıdım.
Bu döneme kadar ülkücüleri muhafazakar olarak biliyordum. Daha sonra ülkücü olarak tanıştığım kadınların genelde tesettürsüz olması dikkatimi çekti.
Sonrasında oğlum için okul aramaya başladık, dini eğitim veren bir kreşe yazdırdık. Ne yazık ki çok kötü bir deneyim yaşadık.
2 sene özel eğitimler, terapiler vs, zorlu bir süreç atlattık.
Daha sonra ülkücülerin kurduğu bir kooperatif okuluyla anlaştık. Müthiş bir öğretmenimiz vardı.2 yıl geçmesine rağmen unutamadık. O kadar ülkücü ki kendisi, ismi Asena idi

Gel gelelim bugüne; CB seçimlerinde oy verecek kimseyi bulamıyordum. Hiçbiri uymuyordu kafa yapıma. Sinan Oğan'ı tanıdım, vizyonu, görüşü, söylemleri çok hoşuma gitti ve destekledim.
Sonra biraz hayal kırıklığı yaşadım oralara girmeyeceğim ama ben almam gerekeni almıştım sanki. Öyle hissediyorum.
Bu kararı vermek için çok ileri bir yaşta olabilirim, bu komik de gelebilir. Anlayışla karşılarım Siz değerli hocalarıma sorarım.

Sizce ben ülkücü müyüm? (Buraya kadar okuyanlara ayrıca teşekkür ederim).