GokhanGok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu tamam da Türkiye gibi bir ülke de insanlar zaten ellerinden gelenin fazlasını yapıyor ama buna rağmen Hükümet sayesin de hiç bir şey elde edemiyorlar. Olay bundan ibaret. Kimse öyle havadan telefon araba sahibi olmaya meraklı değil zaten. Türkiye gibi üçüncü sınıf bir ülke de yaşıyorsan hükümetin uyguladığı yanlış kararlar yüzünden çok istediğin şeylere sahip olamıyorsun. Senin iş ortağın lambo'ya binemediği için ağlıyor ama Türkiye de yaşayan biri de iphone alamadığı için ağlıyor. Hiç bir şey yapmadan alamadığı için değil, elinden gelenin fazlasını yapıp alamadığı için ağlıyor. Ben 4 gün çalışıp o telefonu alabiliyorken Ülkenin boktan yönetimi yüzünden aylarca köpek gibi çalışıp alamıyor insanlar. Mesele bu, yoksa o söz Üçüncü dünya ülkeleri için söylenen bir söz. Lambo almak hayal değil. Sadece çalışma süresi Türkiye'ye nazaran daha kısa.
Saygı duyuyorum. Ama inanın bana 5 yaşındaki ressam bir çocuk dünyanın her yerine yaptığı resimler satıyor. Döviz sonuçta.
Ben bugüne kadar dünya kadar insan tanıtım tek dertleri yemek paraları ne kadar yatacak, calvin klein boxer taksitle alayım derdinde.
YD ülkelerinde vatandaşlar parasını önce işe harcar. Ülkesine döviz sokar. Biz ise tam tersi. Çok anlatılacak şey var.