Öncelikle değerli mesajlarınız için teşekkür ederim.

Bu gece bir projeyi hayata geçireceğiz ve ön göremediğimiz bir yük bindirmesi olabilir. Bunun için bazı önlemler aldık ama kullandığımız makinalar yeni nesil ve pahalı cihazlar.
Sözleşme maddelerini ne kadar okusakta temkinli olmak için sadece sormak istedim. Çünkü bu gibi yaklaşımlarda gittiğimiz firmalar maalesef bizleri kabul etmediler.

Temiz ziyaretçilerin dışında düşmanımız çok. Makinalara ne gibi müdahaleler veya yüklemeler gelecek bilmiyorum.
Umarım kazasız belasız atlatırız bu geceyi.

Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Tosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam,

Kiralık sunucularda herhangi bir donanım sorununda firma sizi sorumlu tutamaz fakat " Kirala Senin Olsun" hizmeti aldıysanız sözleşmenizde mutlaka bu madde yer almaktadır çoğu firmada.
AprilSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@ALBAYRAKTECH;

merhaba, bir müşterimin kiraladığı dedicated sunucu da ram arızası oluşmuştu ve hızlıca ramler değişti ve müşterim kullanıma devam etti

yani donanım arzası müşteri sorumluluğun da olmamalı firma değişim yapar müşteri kullanıma devam eder benim bildiğim ve uyguladığım bu şekilde.

iyi çalışmalar dilerim.
DataHost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Kiralık fiziksel sunucu hizmetlerinde donanım sorunlarında siz sorumlu değilsiniz. Hizmetin devamlılığı için firma yedekli donanım bulundurmalı ve değişimini yapmalıdır.

saygılarımızla.
CloudVist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Normal kullanımda arızalanan-bozulan bir donanımdan sorumlu tutulmazsınız. Normal kullanım sunucunun size sağladığı kapasitenin tamamını ifade eder.
Sunucuda yer alan bir donanımın normal kullanım dışında (GPU'lu bir donanımda GPU BIOS'unu değiştirmek gibi) FW müdahalesi gibi bir sebeple hasar görmesi sonucunda bu zarardan sorumlu tutulabilirsiniz.
Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normal koşullarda kiralık sunucunun tüm donanımları kiralayanın sorumluluğundadır parçaların arıza yapması kiralayan kişiyi bağlamaz, kiralama yapan şirket arızalı donanımı değiştirip sunucunun tekrar hizmete dönmesinden sorumludur.

Ancak sunucunun sözleşmede belirtilen kullanım amaçları dışında (mining v.b. kullanımlarla sunucu donanımlarının zorlanması) kullanılması sonucu oluşan hasarlardan kiralama yapan kişinin sorumlu tutulması da mümkün olabilmektedir. Bu konuda 2 tarafın yapacağı sözleşme bağlayıcı olacaktır.