Tebrik ederim, hocam BIST 100deki şirketler son 2 ayda aşırı derecede arttı bunun sebebi nedir? Böyle devam mı edecek örneğin migros aselsan THY vs
Bana göre belirli sektörlerde daha fazla bazı sektörlerde ise daha az olmak kaydıyla fiyatlarda yükselme devam edecek. Herkesin yorumlarına saygı duyuyorum, paranın yön değiştirdiği alanlar olduğu gibi enflasyon döneminde çöpte alsanız yükseliyor. İşin farklı bir bakış açısı var. x hissesini ya da coini 1 tl den aldınız diyelim. 0,75 e düştüğü zaman korkup satmayı düşünüyorsanız ya da battığınızı vs. bu yanlış. 1 tl den aldığım 100 adet hisse yada coin 0.75 e düşerse alttan tekrar alım yaparım. Bu sayede ortalama maliyetimi düşürür ve elimdeki sayıyı arttırırım. Sadece teknik analiz değil, aynı zamanda temel analiz de yaparım. Örneğin market alışverişlerinde artış yaşanacağını düşünüyorsam gider gıda hissesi alırım. Başka bir örnek: Threads piyasaya sürülmeden önce böyle bir yatırım için kredi aldığını bilseydim kredi aldıktan 1 saat sonra META nın hissesini alırdım. O dönem çeşitli olaylardan değeri düşebilir yada yükselebilir umrumda değil, mühim olan o pump döneminde benim olabildiğince elimde fazla META biriktirmiş olmam olurdu. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Tarih istiyorsanız da söyleyeyim, tahminimce eylül-aralık döneminde hisselerde olağan dışı yükselmiş rakamları göreceğiz. Akabinde 2024 başlarında başlayan bir düşüş dönemi yaşanacak.
Kripto borsasında Bitcoin'in halving dönemine sadece 300 GÜN kaldı. Süreyi takip etmek için:
https://academy.binance.com/tr/halving
Bundan dolayı kripto borsasında boğa dönemi gelirse ben dahil birçok hisse yatırımcısının varını yoğunu o dönem için kullanacağını tahmin ediyorum.
Tabi yatırım tavsiye değildir.