WhNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Gitme kararı alalı biraz oldu. Gidip bundan sonrasını orada yaşamak istiyorum. Bana engel olan birincisi askerlikti, bedelli olarak ödemesini yaptım, bedellide gidiş tarihi tercihi yapılabiliyor, tercihi de 2024 Eylül Ekim olarak gerçekleştirdim, Ocak ayında belli olacak. Dayımın Berlin’de kafesi var ve 10 yıldır orada yaşıyor, Türkiye’ye yazları gelip gider, her seferinde çağırır. Ama eğer olurda gidersem ondan sadece benim ödeyebileceğim bir kalma yeri ayarlamasını isteyeceğim, almancam hiç yok sadece ismimi söyleyebiliyorum Bir şekilde öğrenirim, her işi öğrenir ve yaparım. Kendime ikinci engel olarak gördüğüm 6 yıldır bir birlikteliğim var, kendisini çok fazla ikna etmeye çalıştım gelmesi için fakat ailesine çok düşkün birisi olduğu için hiçbir şekilde onaylamıyor. Hadi desem hemen evlenebilecek durumdayız, fakat bu dönemde zor olacağı için erteleyen taraf benim. Eğer ben gidersem ilişkimizin sona ereceğinden %100 eminim. Türkiye de ise hali hazırda ilk 10a girecek bir firmada, şehirler arası 180 adet bayiye SAP eğitimi veriyorum. Her şey yolunda şükürler olsun fakat daha iyi bir konum ve seviyede olmak için Almanyaya gitme kararı aldım. Şuanki işimde de motivasyonumu ve hevesimi kıracak durumlar söz konusu olduğu için haftalardır kendimi bunalımda hissediyorum. Gidersem her şeyi arkada bırakacağım, sıfırdan başlayacağım.

Bu kararım üzerinde ki yorumlarınızı merak ettiğimden dolayı yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Sıfırdan başlamak diye bir şey yoktur hocam, deneyimlerinle orada kaldığın yerden devam etmek vardır. Herşeyin hayırlısı, 6 yıllık birlikteliğiniz çöp olmaz inşallah, 1.5 yıllık birlikteliği olan biri olarak ortaya koyduğumuz emeği düşününce sizin yaptıklarınız 4 kat daha fazladır. Böyle durumlarda kitaplardan öğrendiğim en güzel taktik yürümektir, birkaç gün kendinize vakit ayırın ve tefekürre önem verin gerekli yanıtları bulacağınıza inanıyorum.

Hayatınızı daha iyi bir seviyeye taşımak istiyorsanız yurtdışının tabii size katkıları olacaktır, tek ricam kafanızın içinde bir problem olmadan gitmeniz. Eğer mental olarak bir boşlukta kalarak giderseniz, aynı problemi sadece Türkiye'den Almanyaya taşımış olursunuz

Hayırlısının olması dileğiyle