Denetim sistemi gelirse gerçekten her şey çözülecek. Birileri bedava elektrik kullanır, gereksiz meslek odaları sürekli zorunlu para alır. İnsanlar vergi kaçırır, bak o ödemiyor bende ödemem der. Sen çok emek verirsin, birisi bu bizden der gelir senin önüne koyar. Sokağa alt yapı çalışması yapılır, sözde ihaleyi biri kazanır, ancak yükümlülüklerini yerine getirmez. Önceden parke taşı olan yere asfalt yamaları yapılır ya da o kadar kötü yapılır ki kendinizi trekking yapıyor sanırsınız. Belediyelerde, kamu kurumlarında çalışma saatleri memurun keyfi olmuştur. Çünkü o da yorulmuştur, işini düzgün yaparsa tüm işleri ona yıkarlar. Memleketi ben mi kurtaracağım der. Esnaf kaldırımları sandalyeler ile işgal eder çünkü kimse denetlemez. Trafikte kurallara uyulmaz, küçük çaplı denetim noktaları vardır, oralara gelince yavaşlarsın, dikkat edersin, çözülür. Mülteciler vergisiz dükkanlar açarlar, işveren olurlar ancak sığınmacı statüsünde her imkandan faydalandırılırlar. Denetimin günümüzde istenmiyor, çünkü herkese dokunacaktır. Şuanda ki denetim söz sahiplerinin elinde, istediği zaman istediği yere alıp götürecek, işini çözecek...

*Yazdıklarım siyasi görüş değildir, olması gerekeni yazıyorum. Denetimin olmadığı yerde liyakati aramayın...