Silkroad,Metin2 gibi oyunların private server kurulumu nasıl yapılıyor.Teknik açıdan bir bilgi birikimi gerekiyor mu?Düzgün bir private server kurulumu için ne kadar bütçe gerekiyor.
Konu biraz eski ama asıl konu belirtilmediği için bilgilendireyim dedim.
- Sızmış database tek başına private sunucu için yeterli değildir. O sadece verilerin olduğu bir dosya.
- Son yorumunuzda hepsini öğrenemem demişsiniz ancak bir yorumunuzda da derine inmek istiyorum demişsiniz. Burada ki çelişkiyi şöyle açıklayayım;
Örneğin Metin2 oyunu.
- Oyuncuların oyuna bağlanmasını sağlayan dosyaların çoğu python ile yazılmış. Eğer Client tarafında bir şeyler yapmak istiyorsanız bu şart.
- Bahsettiğiniz gibi derinlemesine değişiklikler veya özelleştirmeler yapmak istiyorsanız C++ öğrenmelisiniz. Core dosyası C++ ile yazılmış.
- Görevler, otomatik etkinlikler vs. istiyorsanız LUA öğrenmelisiniz.
- Item veya map edit yapayım dediniz 3ds Max öğrenmelisiniz.
- Örneğin en basitinden oyuncunun kaç adet oyuncu ile vs attığını kaydetmek istiyorsunuz. O zaman da veritabanı olaylarına giriş yapıp mysql öğrenmeli ve sql sorgularına hakim olmalısınız.
İnsanların kayıt olması için internet sitesi yaptınız. Hadi tasarımı başkasına yaptırdınız. Back-end tarafında PHP veya benzeri bir dile ihtiyacınız var. Burada yine tonla sql sorgusu yazmanız gerekiyor.
İnternet siteniz de var mis gibi. Ama yeterli değil. Metin2 piyasasında sunucu sahipleri başka sunuculara saldırabiliyor. Bırakın sunucu sahiplerini, oyunda banladığınız biri bile kinlenip sunucuya saldırabilir. DDoS koruması ile ilgili çalışmalar yapmalı veya hizmet almalısınız.
Hepsini yaptınız ve her şey hazır. Bunun bugfix tarafı var. O kısımda konuya tecrübe dahil oluyor. Şöyle söyleyim, bu oyunu gerçekten seven ama altyapısını dandik bulup sıfırdan yazan insanlar var.
Eğer kendi kendime takılacağım diyorsanız Youtube üzerinden bir kaç video izleyerek bilgisayarınıza kendi sunucunuzu kurabilirsiniz. Yılda bir ben de yapıyorum öyle zevkine bakınıyorum.
Ancak ciddi iş yapacağım diyorsanız işler bu şekilde hocam.