Merhaba,
Daire için elektrik ve su abonelikleri için dask - zorunlu deprem sigortası isteniyor. Dairenin net metre kare veya brüt metre kare bilinmediği için ve inşa yılı farklı gözüktüğü için ne gireceğimi bilemedim. Yanlış girersem kendi sitesinde düşük ücret ödenecektir tespiti halinde tarzında bir şey yazıyor.
Şimdi ben durumu size özetleyeyim bilen birisi destek olursa yanlış yazmayalım veya yazarsak başımıza ne gelebilir?
Daire 1974 yılında temeli atılmış inşaatı 1984 yılında bitmiş.
Giriş katın altında kömürlük var onu sayarsak 9 kat saymazsak apartman girişinden yukarıya 8 kat.
Yapı belgesinde 109 metre kare de yazıyor altında 75 metre karede yazıyor. İkisinin toplamını da yazmışlar. Akabinde belediyeden alınan bilgilendirme de 75 metre kare gibi bir şey yazıyor ama ev 75 metre kareden büyük duruyor.
Yani normal şartlarda zaten elektrik ve su aboneliği için yaptırmayı düşündüğüm için en ucuz çıkanı yaptırsam da problem olmazsa yaptırayım gitsin diye düşünüyorum ama bir yanımda neyse onu yaz diyor ama yazacağımı da net bilmediğim için böylece kaldım, siz değerli hocalarımdan fikir istiyorum.