sametemirze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vahim durum nedir hocam? Ruslar Antalya'ya akın ettiğinde ülke zevkten dört köşe oluyor. Kimse demiyor durum vahim diye. Niye bunların kadınları kapalı diye mi anlamıyorum. Adamlar çölden geliyorlar Uzungöl'ün doğasına hayran kalıyorlar. Vatandaşlar da turisti daha çok çekmek için mücadele veriyor ve daha çok turist geliyor. Antalya'ya Ruslar akın edince muhteşem, turist geliyor, turizm geliri, tam bir tatil yer oluyor da Trabzon'a sürüyle Arap gelince durum vahim oluyor. Bakış açınızı değişin hocam. Vahimlik bir durum yok. Ha Rus ha Arap ha Alman ha İsveçli. Eksi durumları var elbet, değerlendirilir. Ama vahim demek doğru değil

Kime göre neye göre değil? Bana göre vahim bir durum.

Elin kumda debelenen, ağaca yeşile hasret primitif çöl bedevilerinin yemyeşil Karadeniz yaylalarında cirit atıyor olmaları, toprak alıyor olmaları benim için bir problem. Bu benim zoruma gidiyor. "Kadınları kapalı diye mi" diyerek olayı çarpıtarak basit algılar yaratma... Arapların dünyaya pazarladıkları/vaat ettikleri "Cennet" tasvirini öbür tarafa gitmeden bu dünyada yaşama ve uygulama çabaları bilinen bir gerçek, belli ki senin işine gelmiyor.

Hayatımda ilk defa bu Mayıs ayında Antalya/Konyaaltı'na gittim. Her tarafta Rus ve Ukraynalı vardı, ve büyük bir çoğunluğu da yerleşik, oranın yerlisi gibi davranıyorlardı. Bu da benim zoruma gitti. Bu kadar Rus'un benim memleketimde ne işi var? Ve bu ne rahatlık? Ne ara geldiniz ne ara bu kadar çabuk adapte oldunuz? Gelir, görür, gezer ve giderlere eyvallah, fakat çökenlere bir dur denilmediği takdirde yarın Filistinliler gibi ağlamak yok.

Bugün İsrail-Filistin probleminde İsrail'in tarafını tutuyorum. Olur da bir gün aynı durum Karadeniz'i yeşil vadileri satın almış, ele geçirmiş Araplar ve sıcak denizlere inmiş ve işgal etmiş Antalya'daki Ruslar ile ilgili olursa o zaman da Arapları ve Rusları savunacağım. Bu topraklar "Ne olmuş yeaaa" gevşekliği ile geçiştirilemeyecek kadar önemli ve değerli. Eğer sen değerini bilmiyorsan, kaybettiğin zaman da ağlamayacaksın.