Geçmiş olsun. Migren derdi bende de var. Çok hafif olduğunda soğuk su ile başımı yıkıyorum biraz ağrısı hafifliyor. Onun dışında doktorum relpax verdi çok güçlü bir ağrı kesici. Doktorunuza danışıp alabilirsiniz.
Deniyoruz ama anlık geçiyor 15 dk sonra aynı maalesef.. O ağrı kesiciyi duymadım bakalım tekrardan gideceğiz doktoruna.
Dostum migren 20 yıldan fazladı çektiğim bir bela. Kurtulmak için onlarca nöroloğa gittim. Alternatif tıp olarak uyguladığım; akapunktur, hacamat, bio enerji, migren botoxu aklıma belki gelmeyen fazlası.
Ayda kullandığım ağrı kesici sayısı 90 adeti geçiyordu. Özellikle yaz aylarında çok sıklaşıyor bu meret. Bence dünyanın en kötü hastalıkları arasında çünkü hayat kalitenizi sıfıra indiriyor ve derdinizi anlatamıyorsunuz halinizden anlamıyorlar. Psikolojik bir savaş veriyorsunuz. Çocuğunuzla eşinizle ilgilenemiyor, işlerinizi yapamıyor, hayattan zevk almıyor hatta 3.gün devam eden ataklar sonucunda intiharı bile düşünüyorsunuz. Çekmeyen bilmez.
Şuan ilaç tedavime devam ediyorum. 6 ay oldu. Sabah-akşam 25mg Topamax içiyorum. Ağrı geldiği zaman Relpax ya da Migreout kullanıyorum. Onun dışında ağrı kesicileri hayatımdan çıkardım. Migren ataklarım azaldı ama tabii ki çaresi olmayan bir hastalık bu ne yazık ki. Ne kadar azaltabilirseniz yanınıza kardır. Anneniz de iyi bir nöroloğa gidip ilaç tedavisine başlamalı. Sibelium ya da Topamax dışında pek iyi gelen olmadı bana. Sibelium çok kilo aldırıyor baştan söyleyim. Topamax unutkanlık yapıyor. Bunun dışında ağrım geldiğinde alnıma, şakaklarıma, kulak arkasına ve boynuma mentollü merhem sürüyorum Şanlı marka var mesela. Mentollü merhemler çok iyi geliyor.
Bir de boyun fıtığı vs. varsa bu da çok tetikliyor yastığını filan da anneniz değiştirebilir. Bunun dışında migrenin en büyük düşmanı düzensizliktir. Muhakkak düzenli yemek ve uyku uyusun. Rüzgardan lodostan uzak dursun. Güneş ışığı ve kokulardan (parfüm, kolonya özellikle) uzak dursun. Domates ve eskimiş peynir asla yemesin hayatından çıkarsın. Kuruyemişler de etkiliyor kaju vs. Son olarak uyuduğu yeri havalandırsın oksijensiz kalırsa da başı ağrır. Allah şifasını versin tüm hastaların
Hocam teşekkür ederim annemde ortalama 15 senedir çekiyor maalesef.. Bir uygulama yaptırmıştı ağrı polikliniğine yaklaşık 2,5 sene civarında 5-10 kere atak tutmuştur çok iyi geldi fakat doktoru gitti,yerini de bulamadık.
Tekrardan gideceğiz nöroloji doktoruna bakalım bu ilaçları vs. de söyleriz. Çok dikkat ediyor aslında yemesine içmesine uyku düzeni vs. ama işte neden olduğunu anlamıyoruz. Amacımız atakları azaltmak ve ağırdığında hafifletmek. Teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için, Allah tüm hastalara şifasını versin, zor gerçekten.