alicanaxoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 4-5 yıldır Wordpress tasarım geliştirme yaparak hizmet veriyorum. Fakat şu hız konusunda hala aklım allak bullak. İlk zamanlarda VPS sunucu kullanıyordum, kullandığım firmadan kaynaklıydı sanırım ama çok problem yaşıyordum hız konusunda. Şimdi 1 yıldır bilinen bir firmadan paylaşımlı hosting kullanıyorum fakat son zamanlarda burada da hız konusunda problemler yaşamaya başladım. (her ne kadar anlık denilsede)

Yaptığım iş konusunda gerçekten uzman olduğumu düşünüyorum ama işin sunucu gibi teknik kısımlarında çok amatörüm. Son zamanlarda tamamen sistem değiştirmeyi düşünmeye başladım, çok büyük işler olmasa bile e-ticaret işlerimde wordpress ve entegrasyon kullanıyorum ama müşterilerime olabildiğince en iyi hizmeti de vermek istiyorum. Fakat hız konusu hep aklımı kurcalıyor. Bu problemler doğrultusunda e-ticaret işlerim için opencart denemeyi düşünüyorum fakat oc'da wp'de olduğum kadar usta olabilir miyim bilmiyorum. Veya wp kadar verim alabilir miyim bilmiyorum. Tavsiyesi olan arkadaşlardan gerçekten yardım istiyorum. Ücretli optimizasyon hizmeti de alsak sunucu tarafında hep takılı kalıyor gibi hissediyorum.

Sizce e-ticaret tarafında wordpress mi kullanmak daha mantıklı yoksa opencart'mı ? Ve hangi hosting firmasını tercih etmeliyiz?
Hetzner oneririm.
Dunya genelinde Top 3 say derseniz:

1 Linode
2 Vultr
3 Digitalocean