Selamlar, bir zamandır kendime ek iş fikri arıyordum ve web geliştirme olarak kendime karar kıldım. Sosyal medya işimin yanı sıra bir web sitesi açarak makale yeteneğimi de kullanarak bir şeyler yapmak istiyordum. Ancak web sitesinin daha temeline -web geliştirme- inmek istedim. 1 sene içinde kendime bir rutin oluşturmak istiyorum. Spora devam ettiğim gibi bir yandan işimi yapmak, DGS ve KPSS sınavlarına hazırlanmak ve bir yandan da yeni hobim olan Web Geliştirme serüvenine başlamak istemem yeni rutinim olacak gibi. Önceden sosyal medyada benim için bir hobi idi ancak sonradan bir işe döndü. Umarım Web Geliştirme de bu şekilde olur. Günümüzde tek işle geçinmek mümkün değil. Günde ortalama 1-2 saatimi bu hobime ayırmayı düşünüyorum. Neyse çok vaktinizi almadan bugün yaptıklarımı not düşeceğim. Tavsiyeleriniz ve güzel dilekleriniz yorumlara iletebilirsiniz.

05.07.23 Çarşamba

- UDEMY üzerinden satın aldığım -Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi- kursumda ilk bölümü -Kursa Hazırlık- bitirdim. Kursa hazırlık bölümünde ilk olarak kursa nasıl çalışmam gerektiğini öğrendim. Sürekli pratik içinde olmam gerektiğini ve kodlara kendimden bir parça katmam gerektiğini gördüm. Bazı kavramların yanı sıra 'Frontend', 'Backand' kavramlarını ve 'Fullstack' kavramını da öğrendim. Ardından bana yol haritamı seçebilmem için detaylı bir slayt anlatımı sunuldu. Çok fazla bir şey anlamasam da anladığım bir şey var: HTML ve CSS bu işin temelinde kesinlikle bilinmesi gereken bir dilmiş. Javascript de göz alıcı bir konuymuş.

Temel kavramları öğrendikten sonra 'Visual Studio Code' adında bir program kurmam gerekiyormuş. Programı kurduktan sonra kurstaki ön bilgilendirme ile program hakkında bilgilendirildim. Basit bir arayüzünün yanında bazı eklentiler de içinde mevcutmuş. Zaman zaman lazım olduğunda kullanabilirmişim. Ayrıca uygulamanın yanı sıra Web üzerinden kodlama yapabileceğim bir site daha öğrendim. Adı da 'Replit'. Web üzerinden gerek olacağını düşünmüyorum o yüzden çok da göz atmadım açıkçası. Bugünlük yaptıklarımın yanı sıra yarın bir sorun olmazsa HTML 5 serüvenime giriş yapacağım. Müsaitlik durumuma göre 1-2 Saatlik çalışma yapmayı düşünüyorum. 2 saat ayırabilirsem ilk bölümünü bitirmiş ve ilk bölüm sınavıma girmiş olacağım. Şimdilik bu kadar. Okuduğunuz için teşekkür ederim.