Öncelikle herkese iyi forumlar, avukat arkadaşlar veya bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.
2 yıldır oturduğum evden tahliye edildim istedikleri kira tutarı yerine geçerli sözleşmenin üstüne %25 zamlı halini koyup attığım için. Tahliye edildiğim için de karşı tarafın avukat/ dosya vs. masraflarını ödemekle yükümlüyüm. Bunun üzerine bugün temizlik yaparken banyodaki çatlak eviyeyi kırmış bulunduk, kullanılmayacak halde değil, su da akıtmıyor fakat çatlak yer kırıldı. Bu evi tutarken senet imzalamıştım demirbaşlara zarar verdiğim, kirayı düzenli atmadığım takdirde bu senedi ödemem gerekecekti. Yani sorum şu, bu eviye yüzünden ben sadece bu senedi ödemek zorunda mı kalırım, yoksa bunun için de uğraşıp bir tazminat davası açabilirler mi? Açarlarsa kazanabilirler mi? Bu sıralar ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar pek fazla kiracıların lehine sonuçlanmıyor sanırım, böyle olunca da tedirgin oldum
Ödersiniz hemde çok hızlı bir şekilde ödersiniz dava uzamaz anında işleme alınır, tazminat davası açacak kadar gaddar ise açar ve kazanırda.