Kendimi bildim bileli internetle iç içeyim neler gördüm neler ben ömrü hayatımda Trendyol Satıcı Destek ekibi kadar gerizekalıyı bir arada başka hiçbir ortamda görmedim.. Trendyol'da satış yapan arkadaşlar beni anlayacaklardır zaten ama yabancı olan arkadaşlar kısaca anlatayım.

Öyle bir destek sistemi kurgulamışlar ki destek sistemi destek vermesin de ne yaparsa yapsın.. Bir sorun oluyor ki trendyolda iseniz mütemadiyen sorun oluyor.. Öyle kafanıza göre gidip destek ticket'ı açamıyorsunuz. Önce trendyol satıcı desteği arıyorsunuz ve satıcı destekte karşınıza çıkan insana 2 saat sıkıntıyı anlatıyorsunuz. Görünüşte gayet anlayışlı bir şekilde sizi dinliyor sizde problemi de anlıyor sanıyorsunuz.. Sonra sistemin işleyişi gereği o operatör sizin sorununuzu anlatan bir ticket açıyor ama ticketta sorunu daha doğru dürüst yazıp anlatabilenine denk gelmedim.. Sonra sözde iki gün pratikte 5-7 gün bekliyorsunuz ki ticketa birileri cevap versin.. Ama yüksek olasılıkla ticketa gelen cevap sizi daha fazla çileden çıkarmaktan başka işe yaramıyor..

Ve destek sisteminin salaklığı tek sorun da değil üstelik. Buybox sistemi de tam bir rezalet..

Zamnında X marka bir ürünü birisi ilk defa trendyola eklemiş.. Trendyol'da o ürünü otamatik kendi kataloğuna eklemiş ve üzerinden buybox oluşturmuş.. Ancak sorun şu ki ürünün barkodu dışında herşey yanlış. Ürünün adı yanlış, ölçüleri, renkleri, detayları, malzemesi yanlış. Resimleri tek kelime ile rezalet. Ama ürünü Trendyol'a ekleyen ilk insan kuş beyinli olduğu için siz de aynı kuşbeyinliliğe ortak olmak zorunda kalıyorsunuz. Buybox'a girmeyeyim ben diyorsunuz bu seferde sistem buyboxtaki ürünler ile otamatik eşleştirip zorla sokuyor. vs. vs. vs.

Neresinden tutsan elinde kalıyor. Buna rağmen Türkiye'nin en büyük pazaryeri olmayı ve öyle kalmayı başarıyor.. İnanılır gibi değil gerçekten..