CytSaiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu aklım almıyor. Bir şeyin değerini satıcı belirler, eğer Alıcı bunu pahalı buluyorsa almaz.
Benim arsamın bedelini ben belirlerim niye devlet belirliyor?
Yol ve su temel ihtiyaçtır. Bunu kötüye kullanmak ne kadar doğru olabilir ? Kusura bakmayın da bi zahmet müdahale etsin. O kadar çok dava var ki bu konuda. Arazisi 5 kuruş etmeyen ama komşusunun arazisinin değerli olmasından dolayı yol ve su için hava parası isteyen komşularının arazisi üzerinden uçuk rakamlar isteyen onlarca kişi var ve hakkını aramasını bilenler davasını açıp kazanıyor. Uzlaşın dememde de iki tarafından gönlü olsun mahkeme ile uğraşmayın kısmındandır. Yoksa ne yol isteyen ne de yolu veren dava sonucunda zarar etmez. Bilirkişiler fiyat belirlerken o bölgenin arazi fiyatlarını baz alır.Rayiç bedel tek kıstas değildir. Tarlaysa ona göre çakıllıksa ona göre rakam alırsınız. Artı arazinin de minimal kullanımı esastır. 2-3 metre genişlikte ve en az zarara uğranılacak yerden yol verilir. Oldu da bedeli beğenmediniz bilirkişinin haksızlık yaptığını düşünürseniz bu defa da sizin dava hakkınız var. Ama %80-90 oranında bilirkişinin belirleyeceği fiyattan o metre karede o özelliklerde arazi alabiliyorsunuz. Ha yok arazi benim benim arazin 5 kuruş ediyor ama komşum bana mahkum bende düşene acımam diyorsanız geçmiş olsun diyeyim çünkü hayaller başka gerçekler başka. Yargıtayda bu tarz yüzlerce dava geldi ve tamamında yolu isteyen kazandı