TuNBeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kira ödemesi yaptığınız dekontlar ile her iki ev sahibi olduğunu iddia edenlere karşı dava açmanız gerekecek. Buradan sonraki konu beni de aşıyor çünkü siz kontratta ismi yazılı olana kira ödeme yapmak zorundaydınız. Daha sonra yeni sahibi kim ise size evi satın aldığına dair kanıt ile gelip kirayı tarafına yatırmanızı talep etmeliydi. Sorun olmayacaktır siz çünkü düzenli bir ödeme yaptınız o kişiye faizi ile parayı geri ödetebilirsiniz. Ama bu konuda emlak hukuku bilen bir avukata danışmanız daha doğru olur.
Evet yarın bir avukat ile konuşmaya gidiyorum. Bakalım neler olacak. Huzurumuz kaçacak ama en azından hakkımızın peşinden gideceğiz.

muzikgunlugu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden bu şekilde bir tavrınız var? Sizin mesajınıza takıldım. Düzgünce bir soru sorulmuş ve arkadaş da haklı kaygılarında bir kiracı olarak.
Tekrar sormuş size anlamayıp tekrar bu tarz cevap vermişsiniz? Ödeme yapmam da demiş kiranın yükseleceğinden korkmuş soru sormuş.

Bazen hepimiz empati yoksunu oluyoruz. Bu çok üzücü.

Ayrıca konuyu açan arkadaşa notum: Hocam, ben de kiracıyım. Ev sahibim gerçekten maddi durumu yeterli olmamasına rağmen çok anlayışlı ve insandan anlayan, durumdan anlayan bir insan. Öyle insanlara denk gelmeniz dileğiyle. %'delerin bir önemi yok. İletişim ve empati çok önemli. Bir gün çok zengin olursam 2 ev alacak olsam birini ev sahibime birini kendime alırım.

Bazı kiracılar ve kendi evi kirada 15.000'e , kendisi başka evde kirada kalıyor başka evde 5000'den 6000'e çıktığında kira kıyameti koparıyor, alamaz yapamaz diyor.
Bazı ev sahipleri var, 50 tane evi olan. maddi durumu elverişsiz kiracısına neler neler yapıyor da ihtiyacı olmadığı halde kendine göre küçük miktarlar için evden çıkarmak için yapmadığını bırakmıyor.

Her iki tarafın da haksızı çok. suçlusu çok. "İNSAN" olmakla alakalı bazı şeyler.
Kesinlikle katılıyorum. Benim biladerde benimle birlikte aynı zaman kiraya girdi ve onun ev sahibi direkt 25% yapıp geçmiş mesela. Baş ağrısı yok, ne kadar güzel. Herkesin Güzel "İnsan"larla karşılaşması dileğiyle.