Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sıkılmadan okudum cidden böyle dolandırıcılar var dikkat edelim
aynen dikkat etmek lazım yazı olunca kimse okumuyor hikaye tadında anlatayım dedim.
Cantuerk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşteriye müşteri gibi davranacaksınız.
Kullandığınız kelimeler sonuç odaklı net ifadeler içerecek.
Öyle arkadaşla muhabbet eder gibi değil çokta sert değil seviyeli bir konuşma iyidir.
Yoksa her zaman sarpa sarıyor tecrübeyle sabit.
kesinlikle katılıyorum.
SniperMask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok güzel yazmışsınız havaya girdim
herkese temkinli yaklaşmakta fayda var.
constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam çakal bunlar ya. Basiretin bağlanıp gönderebilirsin de hocam. Bazıları büyümü yapıyor ne
Bir arada benden birisi yazılım almak istedi. Parasını göndereceğim dedi, namaza gideyim dedi. Gitti geldi herhalde, yok işte kızım kalp ameliyatı oldu diyor resim atıyor. Paranı gönderirim diyor, sen yazılımı at diyor, dedim siz kuramazsınız yok yok ben kurarım dedi. Bende ücret gelmeden atmam dedim. Bir de efelendi üstüne.

Ücret hesaba geçmeden kesinlikle işlem yapmayın. 100 lira bile olsa alın. Hatta göndereceğiniz kişinin adı soyadından başka hesaptan ödeme almayın ve havale açıklamasına ne olduğunu yazdırın.
buna dikkat etmek lazım gerçekten.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten sosyal mühendislikte çağ atladılar, psikologlardan falan yardım mı alıyorlar diye düşünüyorum.
Ben daha önce dol@ndırıldım diyerek sizi de potansiyel dol@ndırıcı durumuna düşürüyorlar.
Ve sizi dol@ndırıcı olmadığınızı ispat etmek için tedbirsiz davranmaya zorluyorlar )))
konunun da özeti bu. öyle bir baskı yapıyor ki "ya ben dolan.dırıcı değilim" diye haykırasın geliyor "bak kargoya verdim, parayı ne zaman istersen gönder" konumuna gerçekten sokuyorlar. tecrübeliyim bu konularda ayrıca çok titizim o yüzden para gelince kargo çıkarım.

Bu arada hiç mi para kaptırmadın derseniz cihat olayında bende 2500 lira çarpılmıştım. başımızın gözümüzün sadakası olsun dedik geçtik.