Evet artık dolan.dırıcılar da kendini geliştiriyor, tetikte olmakta fayda var.
Size küçük bir dolan.dırılamama hikayesi anlatayım.
ÖNCE PSİKOLOJİK BASKI VE KENDİNİ ACINDIRMA
- Ben xxx ürün için aramıştım
+ Buyrun nasıl yardımcı olabilirim
- Abi bak baştan söyleyeyim ben geçen gün dolan.dırıldım, parayı gönderdim ürünü göndermedi (uzun olayı anlatır)
+ Bizde böyle bir durum asla olmaz, ödeme sonrası hemen ürün gönderilir
(gün içerisinde arkadaşına ulaşmaya çalışır birini dükkana gönderecektir vs. vs. konu uzar)
- Tamam ben size ödemeyi göndereceğim
SIRADA OYALAMA VE AKŞAM SAATİNE YAKLAŞMA
- Videolarını çekip atar mısınız
+ Tabi (whatsapp üzerinden videolar atılır pazarlıklar biter)
- Tamam birazdan parayı gönderiyorum
EFT SAATİ YAKLAŞIR (FAST NEDİR GENELDE BİLMEZLER

)
- parayı gönderdim dekontu attım
+ Tamam ben kargonuzu hazırlıyorum
- Ama abi bak ben dolan.dırıldım aman kargoda videosunu da çek at bana (burada yine psikolojik baskı devam eder)
+ Merak etmeyin video ve takip numarası paylaşacağım
(o sırada diğer kargoları hazırlarken sürekli baskı ve mesajlar devam eder)
HADİ ÖDEME VE KARGO SIRASINA GELELİM
- Abi kargom çıktı mı
+ Ödeme henüz hesabımıza düşmedi, gelir gelmez bende çıkacağım kargo saati yaklaştı
- tamam ben gönderdim EFT yaptım (biz de EFT kelimesini ilk kez duyduk ya)
+ Beyfendi gönderdiğiniz saat 15:00 zaten eft süresi dolmadı ayrıca FAST yapabilirsiniz 20.000 liraya kadar müsaade ediyor
- Yok öyle değil, eft başka bankalar arasında oluyor bir gün sonra geçiyor (hadi canım, teknoloji hiç gelişmemiş)
+ Beyfendi eft'nin ne olduğunu biliyorum ayrıca fast yapabilirsiniz
- Ben parayı gönderdim zaten dekontu paylaştım sizinle siz kargoya gidin bende banka ile halledeyim
DİĞER KARGOLARIMIZ İÇİN YOLA ÇIKTIK, HADİ BİR İHTİMAL ONUN KARGOSUNU DA YANIMIZA ALDIK
+ Para halen gelmemiş kargodayım
(sürekli aramalar devam tabi, aceleye getirip kargoyu teslim ettirecek)
- Ben bankayı aradım hesabımdan para çıkmış, kargomu teslim edin (baskı artar)
+ Hesabımıza para düşmeden herhangi bir kargo çıkışı yapamam
- Siz beni dolan.dırmaya mı çalışıyorsunuz, paranızı gönderdim hesabımdan düştü bana kargomu gönderin
+ Öyle birşey yok, hesabımıza para gelmeden çıkartmam (dik durmak çok önemli)
- Bankanızı arayıp teyit edin para transferde
+ Bakın, eft talimatı iptal edilebilir bir talimattır, para hesaba gelmeden işlem yapmam
KARGO SAATİNİN BİTİMİNİ BEKLEMELERİ BİLİNÇLİ AMA SAKİN OLUN
+ Saat 5 oldu, kargo kapanıyor, diğer kargo saat 6 da eft talimatınızı iptal ettiniz mi
- Talimat iptal edilmiyormuş, kargomu gönderin paranızı verdim
+ Ben 6 ya kadar beklerim sizi
- Sen gönder kargoyu paran sabah 10 da hesapta (gelmişti geliyordu 10 da gelecek) (bu arada bunu yazarken saat 10 olmuş)
+ Tamam bekliyorum
KARGO SAATİ GEÇER VE KARŞI TARAF PES EDER
(sabah olur)
+ Merhaba, ödemeniz henüz hesabımıza geçmedi, kargoya doğru gidiyorum ( bi yere gittiğim yok

)
- (cevap yok, mesajlar çift tık ama okunmadı)
+ Cevap vermeyecekseniz kargoyu kutusundan çıkartacağım
cevap olmadığı gibi tek tık oldu, yani artık karşı taraf sizi dolan.dıramayacağını anladı ve sizi engelledi.
-----------
Olay tamamen gerçek, dün yaşandı. ödeme tutarı yaklaşık 30 bin tl. Bu durumlarda sakin olun, karşı tarafın baskısıyla ezilmeyin, ürün sizin elinizde ödemesi gelmeden geri adım atmayın. Kargoya teslim ettiğiniz bir şeyi geri alamazsınız (ben alırım kargocularla aram iyidir). Eft saatidir fast gönderimidir iyi analiz edin. talimat başka birşey para göndermek başka birşey. FAST 20.000 ve devamında 20.000 olarak gönderilebilir. sınırlama günlük gönderim tutarınızla aynıdır.
yeni dolan.dırılmama hikayelerinde görüşmek üzere.