Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu gün yüzüne çıkardım öncelikle özür dilerim. Ne gibi bir sonuç elde ettiniz hocam? Neler öğrendiniz
Selamlar hocam. İlk olarak yukarıdaki arkadaşın dediğinin aksine, yer konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Üstü kapalı bir şekilde belirtmiştim zaten bir sorun yaşamayacağımı. Belediye ve zabıtadan tanıdığım insanlar bana biraz yardımcı oldular. Büyük bir sahilin istediğim yerinde mekan açmama izin verdiler. Ben de araç, satılacak ürün gibi işleri ayarlıyordum. Fakat şehir dışına çıkmam gerektiği için yarıda kaldı. Ya geri döndüğümde yapacağım ya da işi bir arkadaşıma devredeceğim.

Eğer tanıdığın yoksa, işlek bir yerde bu işi yapmak çok zor olabilir. Gerçekten çevredeki diğer satıcılar, orayı kendi yeri bellemiş insanlar yeni geleceklere sıkıntı çıkarabilir. Onun haricinde eğer sürekli gezmeyecek ve bir yerde sabit duracaksanız, belediye, gerekli belgeler ve günlük işgal ücreti karşılığında gerekli tüm izinleri veriyor.

İşi yapacaklara tavsiyem, belediye ya da zabıtadan bir tanıdığınız olsun; eğer yoksa da sabit bir yerde satış yapmak için belediyeden izin alın.