TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yoğun bakımda yatmakta olan kaynanam için bpap solunum cihazı arıyorum. Medikalcilere baktımj uçukj fiyatlar çekiyorlar.
Uygun fiyatlı kullanışlı bir bpap solunum cihazı arıyorum.

İkinci el olarak satılıyor. Ama bu cihazlar kişiye özgü mü? Yoksa ayarları hastaya göre yapılıp değiştiriliyor mu?

Evde tedavisi için bu konuda elinde olan arkadaşlar bana ulaşırsa sevinirim.
uzun zamandır medikal sektöründe solunum işi yapmaktayım.
öncelikle geçmiş olsun.
yakınınız için birkaç adım mevcut.
ilk önce sadece bipap cihazımı yoksa bipap ve konsantratör cihazı 2 si berabermi kullanılıcak (size yanıt verenlerden birinde konsantratör de gördüm ondan yazdım)

gelelim cihaz işlerine hastanızın çıkan raporlamasına göre sgk ya başvuru yapmanız gerekmektedir.
hangi ilde iseniz o il sgk ya başvuru yapabilirsiniz.
sgk elinde (daha önce bir hastanın kullandığı cihaz / cihazlar varsa ilk önce onları size verir) yoksa dışardan almaya hak tanır.
güncel olarak sgk bipap cihazına 5767,20 tl ödeme yapar konsantratöre 6037,20 tl ödeme yapar (bulunduğunuz şehrin sgk ödeme süresi değişir) bursa ortalama 40 günde geri ödeme yapar.

örnek verelim x bir bipap cihazı için 9000 tl fiyat verdiler anlaştınız. fatura işlemleri sgkya ibraz edildikten sonra dediğim gibi miktarı sgklı hak sahibine geri yatar
aynı şekilde konsantratör cihazıda öyle aklınıza takılan birşey olursa tekrar aydınlatırım.

@TahsinCetinkaya;