Gececiler okumaya enerjiniz kaldıysa
tertemiz, çiçek gibi ve %100 yaşanmış bir müşteri hikayesi, iyi geceler
1. Set : Çevre networkünden daha önce iş yaptıgım bir müşteri site ister, siteadi.com u örnek olarak atar ve aynısını ister bazı özel revizyonlarla. Örnek site wordpress, themeforest temasıdır. Bir tane de eklenti var premium. Neyse ben de tema + eklenti + içerik için editöryal masraf + benim işçiliğim şeklinde şeffaf bir şekilde A TL fiyat çekerim, çok pahalı der, konu benim için kapanır, gider başkasına A/3 fiyata yaptırır. Bana da 3 katı fiyat veriyorsun diye trip atar sonra dönüp, nezaketimi bozmadan konuyu kapatırım zira siteye bakınca yaşanacakları gördüm o an

2. Set : Müşteri tekrar gelir bir kaç hafta sonra , iş yaptırdıgı adam "siz siteadi.com un aynısını istediniz yaptım, revizyonlar için A TL fiyat isterim" der. Müşteri de buna isyan eder, siteyi "A/3 e yaptın, revizyona A istiyorsun" der failan filan. Müşteri de siteyi yapmak X zaman, istediğin revizyonlar 3 X zaman der. Bana gelir tekrar fiyat sorar. Konu şu arkadaşlar, işi yaptırdıgı adam, admin panel isteniyor diye boş bir wp teması kurmuş, karşı sitenin kaynak kodlarını çekmiş, headeri header.php ye, her bir sayfayı sayfa.php lere yapıştırmış falan. Yani wordpressin altlık dışında bir işlevi yok

Admin panelde tema düzenleyiciden kodlara müdahale etmek dışında hiçbirşey yapılmıyor. Dolayısıyla da her türlü revizyon, içerik - ürün - kategori ekleme falan filan amele gibi phplerden yapmalısınız tek tek, baya statik site yapmış adam.
Neyse müşteriye yine A TL fiyat çektim. Yine "pahalı zaten site var sadece değiştireceksin" dedi, uğraşmadım yine, nazik bir şekilde konuyu kapattım ve ortam sessizleşti.
3. Set : Müşteri bir kaç ay sonra tekrar geldi, A/2 fiyata başkasına yaptırmış siteyi sıfırdan, çok iyi çalışıyormuş normalde :d ama işte virüs bulaşmış falan filan. Konu ne peki

***** tema ve eklenti, siteye virüs bulaşmış, yüzlerce spam içerik, hacklink zart zurt. Yardım istedi, fiyat istedi, 2A dedim komple temizlik + sıfırdan temiz kurulum. Yine çıkıştı, A dedin şimdi 2A diosun, düşene sen vuruyorsun bir de falan filan... Neyse sonunda pazarlıkla 1.5A anlaştık. Böyle adama hayatta iş yapmam ama, çok sevdiğim bir abimin arkadaşı, hatır meselesi yani müşteriye değil, aradaki abiye ayıp olmasın diye.
Sonuç : - Müşterinin A tl ödemekten kaçarken ödediği total para: A x 2.3
- Müşterinin X sürede yaptıracakken üstüne 2 katından fazla ödeyip harcadıgı süre : 4-5 X civarı
- Müşterinin efor kaybı, sinir sisteminin gördüğü hasar : Ölçülmedi
- Benim hislerim
https://www.youtube.com/watch?v=pHfP12Gt7iI