Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SEO işi yapan kişi zaten DA'ya odaklanmaz, hatta belirli anahtar kelimelere bile odaklanmaz, genel performans’a odaklanır, 2010 senesinde değiliz, iyi sonuç elde etmenize sevindim, umarım başarınız sürdürülebilir uzun vadeli olur, ancak bu tür anlamsız sloganları, bu tür alçakgönüllülükten ve mantıktan yoksun ifadeleri kullanmaktan kaçınmanızı önerirm.

Ben diyorum DA önemsizdir diye, ne olmuş? Hala da öyle düşünüyorum. Sizin mantığınız şu şekilde: gelişmiş bir ülkede sosyete bir kız meditasyona başlıyor, sonra da gidip kendi işini kuruyor, ailesinin finansal durumu sayesinde prestijli bir bölgede dükkanını açıyor, çevresi sayesinde kısa süre içinde işi para kazandırmaya başlıyor, sonra da “meditasyon nasıl hayatımı değiştirdi” diyerek kitap yazar, eğitim seti oluşturur, seminer düzenler, halbuki burada meditasyon tamamen önemsiz bir faktördür.

Edit: beni engellemişsiniz, ben burada mesaj yazarken harcadığım zaman çöpe gitti, buraya ekleyeyim:

Taktiğinizin yanlış olduğunu kim söyledi? Ben durumu daha net, daha doğru anlamanıza yardımcı olmaya çalıştım. Süresi dolan güçlü backlinklere sahip domainleri yönlendirme tekniğini kendi projelerimde yıllar önce kullanıyordum, domain hunter gatherer programı ile buluyordum bu domainleri. Ancak @Monster; hocamın da dediği gibi, sürdürülebilir yöntem değil, çünkü alakalılık oldukça önemli bir faktördür SEO'da. Yönlendirmek yerine daha gelişmiş PBN inşa etmek daha dayanıklı, ancak daha uğraştırıcı ve masraflı yöntem olacaktır.

Neyse boşverin, bu mesajımı yanıtlamazsanız sevinirim, boş bildirimlerden sıkıldım, yazdığımı iyice okumuyorsunuz bile. SEO sektörünün itibarının rezalet durumunda olduğunu kabul ediyorum, ancak SEO uzmanları için genelleme ifadeleri kullanmanız hoş değil.

Ayrıca forumda sadece ticaret yapmıyorum, bir yıldır aktif olan soru & cevap konumda hala insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.
Çok güzel özetlemişsiniz aynen öyle. Arkadaşın sektör ve anahtar kelimeler uyuşsa süper olurdu da, alakasız ise büyük sıkıntı. Twitterın geliştirici bölümünden, apple, amazon, cnn, times, samsung, mozilla gibi sitelerden do-follow backlinkli ölü siteleri regleyip 301 yapıyordum. Hatta reglediğim sitelerin bile DA 40 felan oluyordu. O domainleri bile tarıyordum. 1 REG ile 30-40 tane DA80+ referrer domainden backlink alırdım. Taramak için moz yeterliydi bile. Şimdi ise hiçbir işe yaramıyor Ha yönteminiz vardır spam yapıyorsanız bilemem