Arthur Ashe (1943 1993) dünyada bir numara olmuş ABDli tenisçi. Kariyerinde üç Grand Slam şampiyonluğu olan Ashe, bu performansıyla ABDdeki en iyi tenisçilerden biriydi.
Ashe 1980lerin başında geçirdiği bypass ameliyatı sırasında verilen kanlardan HIV virüsü kaptı. Sporcu hastalığını 1992nin Nisan ayında kamuoyuna duyurdu.
Dünyanın her köşesindeki hayranlarından mektuplar yağıyordu. İçlerinden bir tanesi şöyle soruyordu: Neden Tanrı böylesine kötü bir hastalık için seni seçti? Ashenin buna cevabı şöyle oldu:
Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar, 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir, 500 bini profesyonel tenisi öğrenir, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50si Wimbledona kadar gelir, 4ü yarı finale, 2si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrıya Neden ben diye hiç sormadım. Ve bugün sancı çekerken tanrıya Neden ben mi demeliyim?