Benim şahsi fikrim ve sonuçlar bana bunu gösteriyor kısaca EVET
şahsi fikriniz ve bir calismaya bakarak çıkardığınız sonuç tamamen hatalıdır. oyle oldugunu düşünüyorum demiyorum hocam %100 hatalıdır diyorum. birazdan sebebine geleceğim baska konuya değineyim önce.
zamaninda da - pa artis hizmeti verenlerdenim.
@beachturk; un yazdigi yorumdaki mantik çerçevesinde o zamanki kararin sacmaligini en agresif savunanlardanim. hatta o zamanlar
@KOZBA; ile ters dusmuslugumuz de var bir topic altinda. kendisi benim sundugum hizmetin pesinde oldugumu dusunmustu, o zaman pek tanismiyorduk tabi. fakat benil derdim baskaydi, kararlar ve sureclerde tutarsizlik, mantiksizlik ve haksizlik vardi.
mesela hizmetin yasaklanma mantigi sacmaydi, cunku o mantikla bu forumdaki
@beachturk; de yazdigi sayisiz hizmet yasaklanmaliydi. o zaman yanlis olan da pa skoru hizmeti degil, bu skorun backlink satis sablonuna dahil edilmesiydi bi kere. insanlara sanki google un bir pr degeriymis gibi imaj veriliyor.
ayrica google redirect ile yapilan da pa sahte de, sacma sapan paravanlarla yapilanlar cok mu dogal yani? bu karari hangi seo bilgesi vermisti acaba o vakitler
ayrica moz bu backlinkleri indeksliyor, skoruna yansitiyorsa buna kim hile diyebilir, nasil der? yahu bu mozun kendi algoritmasi, adam kabul ediyor, kendisi hile demiyor siz nasil diyorsunuz diye sorduk o zamanlar... zira
@beachturk; hatirlar 3 ay boyunca da pa skorlari oynamamisti bu redirect mevzusunda. kendisi de pek cok satisi iptal etmisti o zaman. sebebi ise mozun bu konuyu degerlendirmesiydi. sonrasinda adamlar redirect e ok dedi ve aynen devam etti falan filan..
ayrica forumda alinan kararin uygulama sekli de yanlisti, forumda aylarca bu hizmetin reklami yapilmisti, hizmet verenler reklam alip yapti bu satislari, aylarca ses cikmadi yönetimden kisacasi r10 reklam geliri elde etti bu hizmetten, millet de diger sitelerle icerik pazarlamada rekabet etmek için mecbur kendi sitelerine yaptirdi bu calismayi sonra nerdeyse vatan haini muamelesi yapildi bu sitelere. yok konunda şunu yaz yok burasına bunu yaz vs. rsmen satışları baltalandi bu hizmeti alanlarin. e kardesim o zaman reklam yapmasaydin aylarca ...
bunlari konustuk yazdik ama tek mantikli cevap veren çıkmamıştı surec bastan sona bence iyi yönetilememisti ve apar topar bir kararla adil oldugunu dusunmedigim uygulama yapılmıştı.
birseyler anlatmaya calistik ama o zaman kötü insanlar(!) olduğumuz icin ne dediysek boştu, kulak arkasi edildi. birkaç
@beachturk; dedigi gibi bir delinin kuyuya tas atmasi olayi. suan cok daha fena, faydasını bırak alenen zarar veren calismalar satiliyor. kimsenin sesi cikmiyor...
@Ademerdogan; bilir verdigim mucadeleyi o zamanki mantiksiz kararlar silsilesi ile ilgili.
forumda reklamlar döndü
hizmet verenler paralarini kazandi.
olan bu akima kapilan site sahiplerine oldu
falan filan...
konuya dönelim..
bu hizmeti verenlerden birisi olarak, verdiğim dönem dahi bu hizmeti satarken bile da pa nin sıralamada bir etkisi olmadigini yazarak satiyordum, diger satanlardan farkim da buydu.
da pa siralamaya etki eder demek şuna benziyor:
ilac surdum, ilac kokuyor, bu koku yarama cok iyi geldi valla...
hayir efendim iyi gelen koku degil, ilactir.
burada ilac backlinktir, koku Da skorudur. anlatabildim umarım.
capraz backlink agi ile da pa kasilmis, google ilk 100 de tek sayfasi bile olmayan paravan bloglar kullanilarak, gelen onbinlerce backlink ile da pa +70 leri gecmis, ama google da tek kelimesi olmayan sayisiz site gordum. cunku koku var ama ilac yok ortada.
o nedenle da faydalidir demek hurafe hocam kusura bakmayin. faydali olan koku degil ilactir. siz ilacla kokuyu karistiriyorsunuz.
calismanizda basari yakalamis olabilirsiniz, keramet da da değil backlinklerdedir. zira yukarida dedigim gibi, ayni da skoru google gozunde 5 para etmez backlinkler ile de sağlanabilir. zamaninda bu hizmette kullanilan redirect linkler de oyledir. zarari yoktur ama siralamaya etkisi de yoktur.
bu yorumlari tek bir calisma degil xxx sayida sitedeki gozlemime gore yaziyorum. farkli kaynaklarda hala da pa hizmeti veriyorum, halen de bir imaj calismasidir, seo değeri yoktur diye satiyorum.
son olarak, da pa tespitinizdeki yanilsama dışında, kurgunuzu begendim, org.tr cok iyi fikir gercekten. başarılar diliyorum