Bir Türk doktor ile tanıştım 1 hafta önce Almanyadaki hastanede. Sağolsun çok yardımcı oldu. Telefon numarasını aldım görüşüyoruz. 1.5 sene oldu Almanyaya geleli demişti ama çok akıcı Almanca konuşması ilgimi çekmişti, sordum. Gelmeden 1 yıl önce sözleşme yapmış Almanya Hastanesi ile. 1 yıl boyunca Almanca kursuna gitmiş, hastane karşılaşmış. Bu 1 yıl boyunca Türkiyede çalışmaya devam etmiş tabi. Bu sürede 3 kere Almanyaya gitmiş, evini ayarlamışlar eşyaları dahil. 50.000 euroya yakın nakit para vermişler, evinin 1yıllık kirasını ödemişler. Çocukların da bu arada Almanca kurslarını karşılamışlar. Şu anda burada aldığı net para da söylediğine göre 3.550 Euro ( 750 euro da 3 çocuktan ötürü çocuk parası alıyor) toplam 4300 euro. Eşi çalışmada bile ev kirası da ödemeyeceği için mükemmel bir para Almanya içinde. Neden kalayım Türkiyede dedi. Ve inan benden sonra 13 tane doktor 30 Ä yakın da hemşire arkadaşım geldi dedi.

Şimdi bu tıbbi göç bu şekilde devam ederse, Türkiye ne halde olacak? Hepimiz ülkemizi seviyoruz ama maddi ve manevi imkanlar da cazip geliyor yurtdışında. Bu sadece doktorlar için değil tüm beyaz yakalılar için öyle. Biz arap bölgelerinden alıyoruz, Avrupa bizden alıyor.