CrawlArmy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Türkiye Cumhuriyet'in de saygılı yaşamayı öğrenemezseniz hiçbir zaman mutluluğu yakalayamazsınız. Siz islamcıları çağdışı görmeye devam ettikçe onlarda atatürkçü kesimi çağdışı görmeye devam edecektir. Bir islamcı gördüğünde yallah arabistana diyorsanız onlarda aynı şekilde inandığınız değerlere söverken bulursunuz. Türkiye Cumhuriyet'i bu yüzden hiçbir zaman refahı yaşamaz. Sanane ordaki köyün almış olduğu bir karardan. Şuan senin yaptığın eylemin hiç namaz kılmayıp çıkıp ezan türkçe olsun diyen gerilerden bir farkı yoktur.
Bence yanlış bir yerden bakıyorsunuz konuya. Kararı köy almamış... Köy muhtarı almış. Belli ki köy halkının bir kısmından böyle bir talep de gelmiş elbette ama yine de herkesin rızası olduğunu da hiç sanmıyorum.
Siz aileniz için böyle bir karar alabilirsiniz. Aileniz kararınızdan memnunsa eğer kimseye laf söylemek düşmez ama bir topluluk için böyle bir karar alamazsınız. Fikrini beğenmemekle ilgili değil bu. Teknik olarak bunu yapmaya hakları yok. Ben yarın tası tarağı toplayıp o köye taşınmaya karar vermiş olabilirim. Bundan sonraki yaşamamı o köyde geçireceğim ben belki ve bu kararı kabul etmiyorum! Çünkü kanunsuz. Özerk bölge mi burası istedikleri gibi kendi kurallarını kanunlarını koyacaklar. Kendilerine has bazı kurallar koyabilirler tabi. Mesela bağlı oldukları ilçe belediyesinin kendi yetkileri dahilinde verdiği usule uygun kararları uygulayabilirler.. Ya da muhtarın var mı bilmiyorum varsa kendi yetkileri dahilinde kurallar koyabilirler ama daha fazlası değil. Diğer yandan da böyle bir örnek vermiş olmam, kendimi Norveç'te yaşıyor zannettiğimden değil, sadece abesliğine dikkat çekmek için verdim yoksa Türkiye'de yaşadığımın farkındayım, her bölgenin kendine özgü dinamikleri var ve dışarıdan gelen insanlar da buna elbette uymalılar ama dinamikleri başka bir şey, resmi bir kağıtla alenen yasak koymak ve ülke çapında yasak olmayan kadın-erkek karışık eğlenceye sınır getirmek tamamen başka bir şey. Kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok.