Konuyu ciddiye alıp cevap vereceğim.

Gerçekten 14 milyon TL elinize geçebilir ise satıştan sonra, 1 senede o parayı 30 milyon TL yapabilirsiniz.

Nasıl mı? İnşaat sektörü ile çok kolay.

Öncelikle ben Kocaeli'de mimarlık yapıyorum aynı zamanda da 35 yıldır inşaat sektöründe bulunan bir ailenin mensubuyum.

Kocaeli'de yüzlerce projenin çizimi ruhsat alımı aşamalarında çalıştım. Şimdi de kendi mimarlık ofisim var.

Burada müteahhitler yaklaşık 5-6 milyon TL sermaye ile 10 daire inşaatı yapıp, arsa sahibine verdiği 3 daireden sonra elindeki 7 daireyi yaklaşık 15-17,5 milyon TL arasında satıyor.

Sizin elinizde gerçekten 14 milyon TL varsa, sadece 10 milyon TL ile buradaki bizim hesaplamalar ile yaklaşık 20 daire yapabilirsiniz.

Yaptığınız 20 dairenin 6'sını arsa sahibine verdiniz, elinizde 14 daire kaldı.

14 daire x daire başı minimum 2,5 milyon TL= 35 milyon TL yapıyor.

10 milyon yatırdınız, 35 milyon TL kazandınız. 25 milyon TL karınız var. Bu süreç yaklaşık 12-15 ay arasında bi kar.

10 daire yaparsanız 5-6 milyon TL yatırırsınız 15 kazanırsınız, 10 milyon TL kar. Bu da yaklaşık 9-12 ay arasında biter.

Not: ben kocaeli'de Gölcük'te mimarlık yapıyorum ve bu fiyatlar ve kar oranları Kocaeli Gölcük için geçerli sadece.