Bu açıdan bakınca gider faturası vs bularak dediğiniz gibi KDV durumları daha ılımlı hale gelebilir. Diğer türlü direkt olarak %15 kesilmiş oluyor. Fakat buna o zaman senelik gelir vergisi de dahil olur. Yani daha kazançlı olmaz diye düşünüyorum. Bu sefer hem %18 KDV faturası yanında gelir vergisi de ödemek zorunda kalırsınız. Tabi siz daha doğrusunu bilirsiniz. Hayırlı işler dilerim.
Direk olarak %15 olmuyor ki hocam. Siz %18 Google kdvsi + yine Google %15 kesintisi + kalan paradan %15 de otomatik vergi ödüyorsunuz.
Ben %18 Google kdvsi + Google %15 kesintisi ödüyorum. Para bankama gelince zaten Google benden KDV aldığı için faturalandırma yapmıyorum yeniden. Gelir vergisini de zaten her türlü diğer ticari kazancımdan ödediğim için bana değmiyor.
Normal şartlarda Yurt dışı kazançları için %0 kdv2 ve TR kazanç için de %18kdv faturalandırma gerekir. Benim farklı ticari kazançlarım da olduğundan zaten ben her türlü KDV dengesi kuracağımdan beni etkilemez.
Diğer türlü ben KDV dengesi kuramayıp doğrudan TR veya yabancı bakılmadan %15 vergiye bağlanmış oluyorum. Benim zararıma oluyor anlatmak istediğim bu.
Sağlam bir muhasebeci ile kazançlı çıkarsınız.
Ben bu şekilde yapıyorum 5 yıldır sıkıntı yok. Hepimizin hayırlı işleri olsun bu kesintilerle işimiz zor. 🙏