Kenara atayım dursun demezseniz, bu hacimdeki siteler diğer sitelere göre çok daha fazla yıpratır insanları. Ar-Ge aşamasında daha fazla efor sarf etmeniz lazım. Ben o değerleri ne kadar doğru bilmiyorum ama 1/3 hatta 1/4 şeklinde hesaplarım. Kelimeyi çok iyi araştırmalısınız. Alt, üst öbeklere, rakiplere bakmalısınız? Tüm hacmi sitenize çektiğinizde bile hayalinizdeki rakamları yakalamanız imkansıza yakındır. Sonra yerleşim için uğraşırsınız. Hacim çok ama çok az olduğu için potansiyel tıklamayı kaçırırsınız. Çünkü deneme yanılma olarak ilerleyeceksiniz. İlerleyen zamanlarda şeytan dürter, daha fazla hit almak için kelimede üst öbeğe geçmek istersiniz ve ardından siteniz en baştaki seyrinden çıkar.

KD oranı genele bakarsak düşük ama o hacimdeki kelimeye göre düşük değil. Hacim olarak, aylık 20 kişiden kaçını sitenize çekmeyi başarabilirsiniz? "20 kişiyi de çekerim" demeyin. O sitenize çektiğiniz kişilerin kaçı reklama tıklayabilir? Tıklatma potansiyeli olan bir reklam mı? Yani o verilen reklamı da önceden görmelisiniz.

Hadi diyelim ki bir gün sitenize, sadece bir kişi girdi ve reklama tıkladı. TO oranı sizce kaç olur dersiniz?

Benim o tarzdaki sitelerimin bazıları etkinlik olmadığı için yeniden incelemeye bile giriyor. Yani tıklamayı geçtim, hit gelmesini umuyorum (aramada 1. sırada olan kelimemden bahsediyorum). Bazıları ayda bir tık alır, alır ama sadece döviz kuru sayesinde yüzümde tebessüm oluşturur.

Size önerim; burada verilen tavsiyeler ne olursa olsun, işe başlayıp kendi tecrübenizi edinmeniz.

*Verdiğim örnek sadece o anahtar kelime dışına çıkılmadan hazırlanan site üzerinedir.
**İşler kelimeden kelimeye değişir. Bazı kelimeler için, ağzınızla kuş tutsanız bile zaman israfı olur.
***Adsense uzmanlığı konusunda vasfım yok.
****Benim alt limitim 100'dür. Ama araştırıp, "iş yapar bu" dedikten sonra bile aşık olmam gerekli o kelimeye.