yersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam selamlar, daha önce bir çok girişimim oldu fakat yarıda bıraktım. etsy ile yapıyordum. cjdropshipping den alıp etsy mağazama yükleme yapıyordum. Fakat bu işte reklam vermeden zor olduğunu fark ettim. Rakipler çoğaldı ve reklamsız zor gibi görünüyor. Level 1 biri olarak sizce nereden alıp nereye satmalıyım ? tek bir alana konsantre olmak istiyorum. Tavsiyeniz nedir?
Cok ozel bir soru ama elimden geldigince cevaplayayim Reklam bu isin dogasinda hep vardi ve olmaya da devam edecek. Reklamsiz da yapilabilir mi evet yapilabilir ama ciddi zaman ve emek istiyor. Reklamsiz en iyi secenek Tiktok organik ve ciddi bir SEO calismasi. Tabi dedigim gibi ciddi bir emek istiyor, ilk siparisinize ulasmak gunler, aylar alabilir.

Bu arada Etsy'de yaptiginiz olay Etsy kurallarina aykiri oldugundan bir sure sonra suspend kacinilmaz olacaktir.

Nereden alip nereye satma olayi acikcasi pazar arastirmasiyla karar verebileceginiz bir durum. Ben hep Cin'den almayi tercih ediyorum. Urunun reklamlardaki test asamasi bittikten sonra tedarikcilerle direkt olarak iletisime gecip daha uygun fiyat ve daha hizli kargo icin teklif aliyorum. Bir urunde firsat yakalayinca yeri geliyor Turkiyeye satis yapiyorum (tabi bu durumda direkt Turkiyeden tedarik sagliyorum), yeri geliyor Amerika, yeri geliyor Avrupada herhangi bir ulke. Bu tamamen arastirma sonrasi karar verdigim bir durum. Urun o ulkede doygunluga ulasmis mi, rakiplerin fiyat polikitasi neler vs.