Yani haklılık payınız var tabii ama öz geçmiş, biyografi olarak adlandırdığımız yazı kısa özettir nihayetinde orada 13 yıllık serüvenin tamamı yazılamaz tabii ki bunun haricinde hiç kimse öz geçmişine şundan yatırım aldı önce şuna gitti kabul etmedi yazmaz bu saçma olur siteminizi anlıyorum fakat istediğiniz kişinin istediğiniz bir girişim serüvenini kısa bir araştırma ile tamamı olmasa da işe yarar bir kısmını çıkarabilirsiniz tabii uğraştıracaktır.
Konuda dikkatimi çeken fikrim var yatırımcı bulmak zor demişsiniz. Bu çok yanlış bir düşünce fikrinize güveniyorsanız yatırımcı bulmak çok kolay önemli olan o fikrin ne kadarını yapabilirsin. Fikir herkeste var ama sektöründe ki rakiplerden rastgele bir soru soruyorum adama cevap veremiyor çünkü bilmiyor. Yani bu da demek oluyor ki kişi ortaya bir fikir atmış ama bu fikir üzerinde çalışmamış bir bilgisi yok yeterince araştırmamış bu kişiye yatırım yapmak ölü yatırımdır.
2. olarak Türkiye'de Yatırımcıdan ziyade Girişim ruhu olan kişi bulmak zor maalesef geçenler de açtığım konulara bakarsanız bir uygulamayı tek başıma yürütemediğim ve yetişemediğim için "sermayesiz" ortak aradım yani hiç bir ücret vermeyecek kurulu yapıya benimle ortak olacaktı bir çok kişi başvuru yaptı fakat başvuru yapanlar ücretli çalışan olmak istiyor girişim riskine katılmak istemiyor bu çok komik maalesef.
konunuza 3. ve son yanıtım ise Bir fikriniz varsa bunu sunun çalınmasından korkmak en büyük acizliktir çünkü yarın bir gün bir yatırımcının karşısına çıkıp sunum yaptığınızda yatırımcı size şu soruyu soruyor " Evet çok güzel bir fikir olmuş. Sunumu da gayet iyi hazırlamışsınız. Peki fikrinizi ben alıp başka birisine yaptırsam bunun nasıl önüne geçebilirsiniz?" bu soru neredeyse her yerde karşınıza çıkar buna cevap üretmek sizin elinizde benim önerim ise sunumda bile gösterilmeyecek 2 kilit nokta olması bunlardan birini bu soruya cevap verirken diğerini her ihtimale karşı kendinize saklamanız.
Sevgiler