Bu nesil enteresan bir nesil

Bu grup Osmanlı'da bir türlü bir yere gelemeyen, kast sistemindeki en aşağı sınıflardan birisi olan Türklerin, Vaka-i Hayriye den sonra ve Kanun-i Esasi ilan edilmesiyle girebildikleri subay okullarından, ateşli bir idealist olarak çıkan grup, bin bir zahmetle nihayetinde Mustafa Kemal ile birlikte de yıldırım ordulara sızabilmiş, ileride üçler misakı olarak anılacak üçler andı ile birlikte yıldırım orduların Anadolu'ya çekilip yeniden savaş düzenine alınması neticesinde, kurtuluş savaşını Anadolu'dan başlatmıştır.

Yeryüzü bedenlerini almıyor, Göklere sığamıyorlar, sessizce durup usulca sokulmak varken, yüreklerini tutuyorlar.

Tamamına yakını çok idealist adamlar, Ateşli Hürriyet taraftarları.

Halaskarlar bir diğer deyişle Halaskar zabitanlar, Mustafa Kemal'in başını çektiği grup. İşte bu grup cumhuriyeti ve kurumları inşa eden, kurucu unsurdur.

Şimdi böylesine bir mukavemet dahi göremiyorsanız gözlemleyemiyorsanız şayet, bunun nedeni mukavemete mukavemetin amansız ve çetin olmasıdır.

Benzetmeydi teşekkürler @birsevda;

birsevda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam artık 50 de olsa umurumda olmaz ben mücadelemi verdim ama insanları ikna edemedim o yüzden içim rahat.