Arkadaşlar tr deki üniversitelerin hakkını yemeyin. Başarılı oldukları bi konu var. Öğrencileri hayalperest yapıyorlar. Üniversiteyi bitirince herkes, hiç bir iş deneyimi olmadan çok rahat iş bulacaklarını sanıyor. Mesela; öğrenci kredisi alanlar bile, üniversite bitince çok rahat iş bulurum krediyi öderim zaten diyor.

Üniversitelerin zaten kalitesi düşük. Uygulamalı eğitim yok. Kitaba dayalı eğitim var. Bi de son yıllarda sınavları da online sınav, dersleri de uzaktan eğitim yapıyorlar. Zaten kalite düşüktü. Kalite iyice yerlere inmiş durumda. Benim çevremde üniversite okuyanlar online sınavlarına başkalarını sokarak sınav geçiyor. Örneğin muhasebe dersleri için, mali müşavir tanıdığı olanlar mali müşavirlere yaptırıyor. Bizim burada bi mali müşavir, çocuğunun muhasebeyle ilgili her sınavını kendi yapıyor. 2020 den beri pandemi diyorlardı. Şimdi de depremzedeler yurtlarda kalıyor deyip üniversite sınavlarını online yapıyorlar. Çevremde bi sürü kişi online sınavlar sayesinde kopya geçerek sınıf atladı ve bedavadan diploma aldı.

Çok üniversite yapmak önemli değil. Önemli olan kaliteli eğitim veren üniversite yapmak. Dünya sıralamalarında ilk 100 lere, 200 lere giren üniversite yapmak. Kaldı ki bizim üniversiteler ilk 500 de bile yok.