Selamlar,

Sorunuzun cevabını farklı bir anlatımla vereyim.

Motorunuz vitese geçmiş halde yani dişliler birbirine oturup tork kazanmaya başladığında ivmelenir yani yol alır.

Bu dişliler her zaman gitmeye değil, durmaya da yarar.

Yolda karşımıza aniden çıkan birisine, yola fırlayan kediye köpeğe çoğu zaman çarpmamak için araçlar vitesteyken ani fren yaparız. Eğer anlık olarak aracı boşa alırsanız durma mesafeniz uzayacağından (salınım yaparken dişlilerin birbirine temas etmemesinden dolayı) bunu tercih etmeyiz ve daha kısa mesafede durmak için araç vitesteyken ani fren yaparız.

Tam frende ve araç viteste çarpmamak için duruş yaptığımız da araç stop eder. Milleri kırma şansınız var mı ? Var tabii ki ama oldukça zor ve uzak bir ihtimal olduğunu söyleyebilirim.

Kaldı ki siz düşük devirde ani frenle stop ettiğinizi söylüyorsunuz, debriyaja basmak yerine yanlışlıkla ani fren yaptığınızı düşünüyorum. Bir sorun teşkil etmeme olasılığı %95 benim gözümde ve deneyimimde.