yasinssmn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelim ki boyun eğdi taşındım 6 ay sonra yeni ev sahibi aynisini yapacak Durumlar çok zor gerçekten zor evi sattım çık demekteokadar kolay değil suan adliyeler bu davalarla dolu ben 2 yıl daha oturayım kendime düze çıkartayım çıkıp gideyim insanlarla hiç ugrasilmiyor gercekten.
Hak hukuk kalmadı anlaşmada kalmadı ben sizin yazınızı baştan sona okudum sizde benim yazdıklarımı okuduysaniz bana hak vereceksiniz.
Öncelikle, yazdığınız tüm mesajları okuduktan sonra cevap vermiştim aslında
Size hak vermiyorum demedim ki, sadece orta yolu bulmaktan ve aslında toplamda hiç bir şey değişmeyeceğinden bahsettim. Ben 2 tarafa da eşit şekilde hak veriyorum zaten.

"Çıksam da 6 ay sonra yeni ev sahibi aynısını yapacak" demenize katılmıyorum. Çünkü siz şu anda o enflasyon patlamasının olduğu dönemden kiracı olarak kaldığınız için sorun yaşıyorsunuz, yeni kiracılarda o olaylar kalmadı artık. Davalık olanlar pandemi ve bitişine yakın dönemde kiracılıkları başlayanlar ve sonrasında orta yolu bulamayanlar.

Evi sattım çık demek o kadar kolay değil diyorsunuz da 6 ay içerisinde sizi tahliye edebiliyor. Satış gösterdiğinde yapacağı tapu masraflarını da yeni kiracıya vereceği emsal ücretten zaten birkaç ay içerisinde çıkarmış olacak. Bunları hem bir ev sahibi, hem boş bir evi olan, hem dediğiniz dönemde kiracı olmuş hem de kiracısı olan birisinin harmanlanmış düşünceleri ile yazıyorum, yanlış anlaşılma olmasın

Eğer ev sahibi ile orta yolu bulamazsanız ve sizi çıkarmayı kafaya koyduysa bir önceki mesajımda yazdığım ekonomi ile ilerleyeceksiniz maalesef. Çünkü "ben 2 yıl daha oturayım kendimi düze çıkartayım" dediğiniz de aynısını ev sahibiniz de "ben 2 yıl daha emsal tutarlardan kiraya vereyim, borçlarımı bitireyim, sonra boş dursun, kiraya vermeyeceğim. İnsanlarla hiç uğraşılmıyor gerçeketen" diyebilir.

Herkesin en doğal hakkı olan; 4 duvar, 1 çatı sahibi olması dileklerimle...