dışarıdan kendi geliyor derken hocam ? Google bir bağlantıyı siz mi alıyorsunuz başkası kendi kendine mi ekliyor bunu zaten bilemez ki. Ona göre link geliyordur, bunu kim ne niyetle ekledi bilemez. Disavow tools da bunun için var zaten. Kaldı ki mantıken zaten kendi kendine gelmesidir makbul olan =) Google ne diyor :
"Yapay bağlantılar nedeniyle sitenize karşı bir manuel işlem başlatılmışsa veya kalite yönergelerimizi ihlal eden ücretli bağlantılar ya da bağlantı düzenleri nedeniyle bu tarz bir işlemin başlatılacağını düşünüyorsanız diğer siteden söz konusu bağlantıları kaldırmasını isteyin. Bu bağlantıların kaldırılmasını sağlayamıyorsanız bu aracı kullanarak bu sitelere bağlantıları reddedin. Daha fazla bilgi"
Birşey yapmalı mı yapmamalı mı konusunda farklı görüşler var. Ben reddedilmesi gerektiği tarafındayım. Bu tarafı tutarkende şuana kadar yüzlerce disavow tecrübem oldu hizmetim gereği spam backlinklerle düşmüş, reddetmelerle kurtulmuş pek çok deneyimim oldu, buna dayanarak diyorum.
Google zaten sadece iyileri dikkate alıyor, kötüleri almıyorcular var ve onlar reddetmemeyi doğru buluyor. Bu mantıgı şöyle yanlış buluyorum:
O zaman milyonlarca link basalım biz, zaten iyiler dikkate alınacak, kötüler alınmayacak.
Bu mantıklı mı?
Evet bence de değil.
Edit:
Hiç reddetmedim diyenler olacak. Acaba kaç domainden backlinkleri geliyor? Trafikleri ne? Burada denge önemli. Siz şimdi tutup wikipediaya 100milyon spam backlink de bassanız etkilenmez, ama tutup da günlük 1k hitli siteye 100k basarsanız düşürebilir. Ya da günlük 1 k siteye 100 tane spam linkle zarar veremeyebilirsiniz. Burada spam backlinkin gücü / domain otoritesi dengesi var. Karar verilirken buna da bakılmalı
iyi bayramlar
İyi bayramlar hocam. Öncelikle vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şöyle açıklayayım ;
Ben zamanında sitelerim için tanıtım yazısı aldım ve hitim 2k civarına kadar ulaştı. Fakat aradan belli bir ay sonra 2k hitim oldu 700 - 800 arası. Sonra backlink reddetme işi yapan bir arkadaş ile tanıştım ve sitemi inceleyip almış olduğum tanıtım yazısı sitelerin aslında spam odaklı olduğunu söyledi. Yani siteler iyi fakat içerisin de spam barınıyor. 2 sitemi verdim zararlı backlink bulması için 1 sitem için 606 alan adı , 2'inci sitem için de 334 alan adı olan backlink buldu. Bunları disavow yapman gerek dedi çünkü sitene zarar veriyor. Bende bu bağlantıları disavow yaptım ve onun için sordum daha kötü olmasın diye. En sonda dedi sürekli yapmana gerek yok bağlantı reddetme işini 1 sene de bir yapsan yeterli demişti.