Ben bunun daha detaylısını yaptım, hatta uzun soluklu bir konu açacaktım yazmak için erindim. Sayfa sonuçları az, KD değeri düşük kelimeleri, kelimelerden ziyade soru başlıklarını toparlayıp onlar üzerine konular açtım. Bütün bunları news alınmış projeler üzerinden yaptım. Bu arada bazı kelimelerde 5 dakika içerisinde 1. sıraya oturup hit alıyorum, ancak 3 gün sonra hiti geçtim index bile ortada kalmıyor. Aklınıza gelebilecek bütün promptları denedim. İnsanların ağzında bir laf var: Eğer düzgün yazdırırsan, elinle editlersen bu iş olur. Düzgün yazdırmaktan kasıt, virgülleri toparlayıp sonuç bölümünü elinle silince, beyefendi algoritmayı deldiğini düşünüyor. Aynen Google o kadar gerzekti ki hiç çözüm üretmiyorlar.
Bu forumda uzun zamandır makale yazmış, bu işle uğraşmış bir adama istediğin kadar müthiş bir prompt ile makale çıkar, o adam onun GPT'den çıktığını anlar. Anlayacak tonla insan var R10'da. R10'da bu insanlar varken, Google'ın bunu anlamama olasılığı %1 bile değil. Kendi deneyimlerime göre önerim şu (İngilizce dili üzerinden bahsediyorum çünkü araçlar İngilizce'de iyi çalışıyor): ChatGPT'den çıkan içeriği Quillbot'un "fluency" kısmına vuracaksınız. Tertemiz bir yapay zeka spinneri kullanacak. Bu arada spinneri o kadar titiz yapacaksınız ki ana hit alan anahtar kelimeleri eşanlamlılarıyla değişmesin. Akabinde Grammarly ile düzeltmeye gidilip o şekilde makaleler eklenecek. Newsli bir siteye eklenen konu, eğer gün içinde dalgalı bir index almıyorsa, yani bir gelip bir gitmiyorsa, indexler tamamdır. O makale iş görecektir demektir.
Quillbot, gelmiş geçmiş en iyi araçlardan biridir benim gözümde. Makaleyi bildiğin baştan yaratıp, o GPT'den çıkmışcasına robotik dili düzeltip, insan elinden çıkmışcasına şekillendiriyor.
İyi prompt diye bir şey yok. ChatGPT'nin yazım şekli her türlü belli oluyor. Google'ın bunu yakaladığına adım kadar eminim çünkü konular dalgalı index yiyorsa, o konuyu net anlıyor. Bazı arkadaşların tutan projeleri olabilir, o konuda bir şey diyemem. Eski bir domaindir veya bir şekilde algoritmayı delmiştir. Ya da sektör zaten haber veya teknoloji sektörü olduğu için Google oraya hiç bakmıyor bile olabilir. Bir sürü argüman üretilebilir. En azından fikir alışverişi yapabilecek arkadaşlara, kendi tecrübelerimi yazdım. Paslaşabiliriz bu konuda