Hocam kapora kisminda hakli olamayabilirsiniz (ki kaporanin amacı da budur, o yüzden kaporanin kalan kısmıni alamayabilirsiniz) ama mali açıdan hakli çıkma ihtimaliniz var. Yani eğer adam bu isi merdiven altı/vergisiz kayitsiz yapıyorsa başına bela alabilir. Fakat şöyle de bir durum var ki (eğer adamın bu işi yapma ruhsatı oldugunu varsayiyorum) kapora alınırken sözleşme yapılmadığı durumlar oluyor ve bu gibi durumlarda bankaya gönderdiğiniz para sözleşme niteliği taşır, tekrar bir sözleşme aranmaz. Yani aciklamaya depozito diye belirttiyseniz bu aranizda ilgili ticaret için bir sözleşme niteliği taşır. Yakın zamanda başıma buna benzer bir durum gelmisti oradan biliyorum.
Mali açıdan ise şöyle şanslı olabilirsiniz; eğer adamin bu işi yapmak için komisyoncu belgesi veya ruhsatı vs yoksa vergi dairesi adamı kuruma çağırır ve gerekli cezayı keserler ama burada da genelde aflarla vs isin içinden çıkıyorlar, yani çok bir yaptirimi olmuyor.
Ama bana sorarsan işin sonunda birsey cikmayacagini bilsem bile sonuna kadar giderdim, çünkü bu sekilde cok insan türedi piyasada. Bir sekilde bunların temizlenmesi gerekli.
Ki bu aralar hakimlerin genelde kiracilar lehine karar verdiğini düşünürsek sonuna kadar gitmek en mantıklı seçim gibi görünüyor.