Siz benim dediğimi tam olarak anlamadınız. Senin dediğin olay zaten bu ülkede var. 1000 kişiden birisi yolunu bulup bir yerlere geliyor.

Benim söylemek istediğim şey bu ülkenin bir kapasitesi var. Herkes payına düşüne alıyor.

Herkes kendini geliştirse dahi , senin bu ülkedeki alabileceği pay belli.
Örnek : 85 milyon insanın 80 milyonu kendini çok geliştirip 5 dil bilseydi sonuç ne olurdu ?

İş veren bu kişileri ayırmak için farklı bir beklenti içine girerdi. 5 Dil bilmek seni bir yere getirmezdi. Bu bir kriter bile olmazdı.

Yani kendini geliştirmen seni öne çeker ama kendini geliştiren kişi sayısı artarsa senin kazanacağın para düşer

Çünkü ülke sana iş olanağı çok fazla sunamıyor , kazanç düşük , yatırım yok , paran değersiz.

Bu şekilde dediğimi daha iyi anlamışsındır herhalde.

royalenes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikrine saygı duyarım, fakat herkes en üst düzeyde olacak demedim.
Toplumda meslek grupları 5 e ayrılır, tarımdan başlar sanayiden devam eder en sonki yönetici sınıfa kadar.

Sorgulamayan, ben böyle yaşarım diyenler asgari sınıfında olsun, veya bunun çevresinde.
Fakat ülkemizde genel olarak sorgulama kapasitesi de düşük, fark ederseniz. Ki benim bahsettiğim kısım da bu kısım.

Yoksa kendini veya düzeni sorgulamayanlar, bırakın gelişmesin zaten. Onlara lafım yok ki? Veya onlar da üst düzey kazansın mı dedim?

Dediğim gibi muhaf tuttuğum yerlere saygım sonsuz, hiçbir şey söyleyemem.