TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beni takip ediyorsun sanırım.
Arjantin modern ekonomi tarihinde en büyük ve en uzun krizi yaşayan ülke, 200 dolara karnınızı doyurabileceğiniz seçkin restoranlarında randevusuz yer bulamazsınız.
Sri lanka geçen senelerde çok sert bir ekonomik kriz yaşadı, sokaklarda krizi protesto gösterileri yapıyorlarken youtuber Uğur Kola AVM'ye girdi o da ne orda hayat burdaki gibi akıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=-mixqQm7KzQ

Hindistan'ın 200 milyonu iskandinav ülkelerindeki kişi başına düşen milli gelirden daha fazla kazanırken kalan 900 milyon açlıkla sefaletle mücadele ediyor, sokaklara sıçıyor.

Gelelim bu ülkeye, bahsettiğim ülkelerdeki gibi %35'ine kolay kolay birşey olmaz, bu 25-30 milyon kişiye denktir.

örnek verdiğin firmaların anavatanlarındaki üretim ve istihdam kriterleri ile bu ülkedeki kriterler arasında uçurumlar var. Bu ülkede denetim minimumdur ve devlet sermaye sahiplerini korur. Gelişmiş ülkelerde bizim ülkemizde bahsettiğin markaların mağazalarında birşey yiyip içince aradaki kalite farkını fanatik olmayan herkes görüyor. Dolayısıyla bu ülkeye yatırım yapmak ve onlar için para kazanmak çok kolaydır. Yani global şirketler için kârlı bir ülkeyiz.
Markette raf dizen birinin cebinde iphone 14 pro max gördüm. Eğer kıyasınız buysa, cebinde o telefonu sağlam taşıdıysa şimdi satsa TL cinsinden kâr ederek satacak. Zira araba sahipleri de aynı şekilde.
Dolayısıyla buradaki trafiğe, avmlere bakarak ekonominin iyi olduğunu söyleyenlerle 1-3 yıl sonra tekrar konuşmak isterim.
Trafige bakmayalim, AVM ye bakmayalim, yedikleri içtiklerine bakmayalim, telefonlarina bakmayalim, kilik fiyatlerine bakmayalim, kullandiklari arabalara bakmayalim, ictikleri sigara, alkol vesayre hic birseye bakmayalim ozaman siz haklisiniz, Türk milleti gerçekten aç ve yardima Afrika kadar olmasada baya muhtaç. Bu ülkede fazla akli basinda insan yok, zengini Tosunçuk ve Jet Fadil gibilerine dolandirilmazdi. Yani zengini bile bu kadar kolay kandiriliyorsa oluyorsa fakiri napsin?

Ülkede normal insan yok ki, her tartismada kavga çikariyorlar, insan gibi medeni sekilde konusulmuyor kimseyle. Ya sonu hakaret oluyor ya cinayet isleniyor. Bundan sonra burda ben kimseyle politika hakkinda konusmak istemiyorum, herkes hakettigi degeri görüyor, ne ekersen onu biçersin.