Efsaneyim66 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle deme ya herkes açliktan ölüyor, Star Bucks'in Türkiyede 596 şubesi bos duruyor hepsi.

Alttaki şubelere hep turist gidiyor hic yerli halktan gidipte yemek yiyen yok ya aç geziyorlar hepsi. BIM'e A101'e bile turistler gidiyor yerli giden kalmadi hepsi kuru ekmege muhtaç.

Dünyanın en büyük ikinci fast-food zinciri olan Burger King'in yalnızca 58 ülkede restoranı var. Tüm dünyadaki restoran sayısı ise 11.000, üstelik bunun 9.000'i Amerika'da.
Türkiye'de sektörünün lider markasından biri olan Burger King®, bugün Türkiye genelindeki 700'den fazla restoranı ile lezzet düşkünlerine hizmet vermektedir..

2022 sonu itibariyle 12.000'in üzerinde mağazasıyla Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren A101 Türkiye'nin en yaygın zinciri olmasının yanı sıra 70.000'den fazla çalışanı ve 600'ün üzerinde tedarikçisi ile perakende sektörünün öncü şirketleri arasındadır.
HAKKIMIZDA. Türkiye'nin 81 ilinde 10.281'i aşan mağazamız, 38 dağıtım merkezimiz ve 45.000'den fazla çalışanımızla, müşterilerimizin temel ihtiyaç maddelerinin tamamına yakınını “tek yerden” ve evlerine en yakın noktadan karşılamalarını sağlıyoruz.
Ekosistemindeki 60 bin çalışanı, 20 bin çiftçi ve üreticisi, 3 bin tedarikçisi, Türkiye'nin dört bir yanındaki yaklaşık 3.000 mağazası ve online kanallarında, “Yaşamın her alanında değer odaklı hizmet” anlayışıyla ürün ve hizmet sunuyor.

BİM, Türkiye'nin dışında Fas ve Mısır'da da faaliyet göstermektedir. 2020 yıl sonu itibarıyla Türkiye'de 8.407 (File süpermarketleriyle birlikte 8530) mağazası, Fas ve Mısır'daki mağazalarıyla birlikte toplam 9365 mağazası bulunmaktadır. BİM'in bazı mağazalarında fırın hizmeti de bulunmaktadır.

Bugün 81 ilimizde 2.200'ü aşkın (Nisan 2023 itibari ile) şubemizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Komagene için Franchisee'lerimiz ile olan iş ortaklığımız son derece önemlidir. Türkiye Çiğ Köfte Pazarında Lider konumda olan markamız, farklı bir anlayış ile geliştirdiği Franchising sistemi ile büyümektedir.

1996 yılında Türkiyede ilk şubesini Istanbul, Ulus'ta açan Domino's Pizza Türkiye olarak şu an, İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa başta olmak üzere 69 ile yayılmış 530 şubemiz ile Türkiye pizza endüstrisine öncülük ediyoruz.
MADO, Türkiye'de yaklaşık 300, dünya çapında birçok ülkede satış noktası bulunan bir Türk dondurma ve pasta markasıdır.

Benim yasadigim ülkede 15 milyon insan var yok, toplam 35 Burger King şubesi, 80 şube Mc Donalds şubesi , 20 şube Dominos pizza şubesi var.

Türkiye insani açliktan ölüyor ya ondan bu sirketler cogaldikca cogaliyor.
Beni takip ediyorsun sanırım.
Arjantin modern ekonomi tarihinde en büyük ve en uzun krizi yaşayan ülke, 200 dolara karnınızı doyurabileceğiniz seçkin restoranlarında randevusuz yer bulamazsınız.
Sri lanka geçen senelerde çok sert bir ekonomik kriz yaşadı, sokaklarda krizi protesto gösterileri yapıyorlarken youtuber Uğur Kola AVM'ye girdi o da ne orda hayat burdaki gibi akıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=-mixqQm7KzQ

Hindistan'ın 200 milyonu iskandinav ülkelerindeki kişi başına düşen milli gelirden daha fazla kazanırken kalan 900 milyon açlıkla sefaletle mücadele ediyor, sokaklara sıçıyor.

Gelelim bu ülkeye, bahsettiğim ülkelerdeki gibi %35'ine kolay kolay birşey olmaz, bu 25-30 milyon kişiye denktir.

örnek verdiğin firmaların anavatanlarındaki üretim ve istihdam kriterleri ile bu ülkedeki kriterler arasında uçurumlar var. Bu ülkede denetim minimumdur ve devlet sermaye sahiplerini korur. Gelişmiş ülkelerde bizim ülkemizde bahsettiğin markaların mağazalarında birşey yiyip içince aradaki kalite farkını fanatik olmayan herkes görüyor. Dolayısıyla bu ülkeye yatırım yapmak ve onlar için para kazanmak çok kolaydır. Yani global şirketler için kârlı bir ülkeyiz.
Markette raf dizen birinin cebinde iphone 14 pro max gördüm. Eğer kıyasınız buysa, cebinde o telefonu sağlam taşıdıysa şimdi satsa TL cinsinden kâr ederek satacak. Zira araba sahipleri de aynı şekilde.
Dolayısıyla buradaki trafiğe, avmlere bakarak ekonominin iyi olduğunu söyleyenlerle 1-3 yıl sonra tekrar konuşmak isterim.