ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuya çok yanlış yerden bakıyorsun, peki ben sana birebir yaşadığım şöyle bir örnek vereyim.

Biz iki kardeşiz bir kendi oturduğumuz ve bir tanede kirada evimiz vardı ben gençken. Evde bir tek babam çalışıyor, aylık eğitim ıvır zıvır masrafımız 10.000 TL, babamın geliri 5.000 TL kiradaki evdende 5.000 TL alıyoruz kafa kafaya çıkıyor. (Rakamlar tamamen temsili) Hayat pahalılığı olmuş her şeye tepeden tırnağa zam gelmiş bizim masrafımız 20.000 TL olmuş babamın maaşı oldu 10.000TL, kiracı diyor ki ben en fazla 6.000 TL verebilirim. Ama çevrede kiralar hep 10.000 TL olmuş emsal bu. Nasıl olacak ? Kiracını mağdur olmasın diye ben her ay borç mu yazacağım kendime, ben bu evi birileri rahat yaşasın diye mi aldım yoksa kendi giderlerime katkı olsun diyemi.
Burada bir sorun var. Çevredeki kiralar x olmuş söylemi de çok yanlış bence. Bu dayanak sidik yarışmaktan başka bir şey değil. Normalde hep ev sahiplerini haklı görürüm yorumlarıma da bakabilirsiniz. Kimse kimsenin evini gasp edemez. Barınma haktır diyen, insanların özel mülküne çökmeye kalkmasın gitsin devletten istesin ancak Ev piyasası gibi araba piyasası da böyle. Herkes birbiriyle sidik yarıştırıyor. Söylediğiniz şey asla ama asla kriter değil. Yandaki bina yenidir, asansörlüdür vs vs bir sürü örnek var. Bu işlerde yandaki bu fiyat demek yerine ortak bi uzlaşma yoluna gidilmesi doğru olandır.