Merhabalar
Bir ev sahibi klasiğide benden.
Pandeminin ortasından fazlada olsa eski ev sahibimizin (çok iyi bir insan) evi satmasıyla 10 Temmuz 2020 de şimdiki evime 1900TL taşındım. İlk sene aramızın iyi olması gerek komşularla herhangi bir sorunum olmamasından dolayı 100 TL zam yaptı ve 2021 kiramız 2000 tl oldu ondan geçen sene devletin getirdiği bir %25 zam artışı vardı ancak karşı taraf mağdur olmasın diye 3000 TL yapalım dedim ve o şekilde anlaştık.
2023 ocak ayına geldiğimizde acı acı çalan telefonu açtım.(zam yapalı daha 6 ay olmadan) ve ev sahibimiz durumların kötüye gittigini bu şartlarda bu kirada oturmamın doğru olmadığını ve kiramın zam dönemi gelmemsine rağmen 5000 TL çıkartmak istediğini belirtti. Bende 5500 tl olan askeri ücretle bunun mümkün olmayacağını, ondan ziyade daha kira artış dönemine gelmediğimizi geldiğimizde görüşürüz diyip telefonu kapattım. En son buluşmamız yine zam dönemi gelmeden bundan 1.5 ay önce oturduk birer çay içtik çayıda o ısmarladı

Bana yine şartları biliyorsun. biliyorum abi dedim ancak benimde durumum pek iyi değil ama sana bunu hiç yansıtmadım. Günü günü kiranı ödedim. O bana sordu ne yapalım ben ona sordum sen ne yapmak istiyorsun. Ben dedim 6-7-8-9-10 bin veremem. Ancak 4.5-5 bin uygunsa anlaşabiliriz. Ancak ev sahibi 10 bin kira isteyince benim şarteller arttı. Dedim ki 8500 tl olan asgari ücret ben daha oturalı 2 yıl olmuş 3 yıldayız. bu mantıklı bir kira artışı değil. Benimle düzgün olmayan üslüpla konuşmaya başlayınca ( ev benim böyle olmaz kendine yeni ev bak ozaman vs )
Bunun üzerine o ev benim kirasına ben veriyorum dedim. Ancak şunuda söyledim mahkeme yolun açık istediğin gibi şikayetde bulunabilirsin. Ben 5 bine eazıyken o razı gelmedi. Şu saatten sonrada benim max yapabileceğim kira artışı %25 hakkımızda hayırlısı olsun biraz uzatmış olabilirim. Kusuruma bakmayın.
Sizce ben nasıl tavır almalıyım ?