Profilinizden ticaret puanını ve mesajlarınızdan ilgili ihale konusunu inceledim. 90 küsür ticaret puanı bulunan bir üyenin ihalesine 520 TL teklif verip böyle bir evhama kapılmışsınız. Eğer kişi yeni üye olsa, ticaret puanı hiç olmasa, daha yüksek tutarlı kripto işlemi ya da benzeri dolandırıcılığa konu olmaya müsait bir ilan olsa, kesinlikle pimpirikli olmakta haklısınız. Ancak ben gördüğüm profilin 520 TL için illegal bir iş çevireceğini düşünmüyorum. Hesap çalınmış olsa diyelim, çalan kişi domain satışı için ihale açmak yerine farklı işler çevirmeyi denerdi.
Forum kurallarında herkes her ticaretinde kendisine ait banka hesabını kullanmak zorunda diye bir zorunluluk mu var? Ticaret yaparken evet ad soyad tutsa daha güzel ve temkinli olunmuş olunur; ama tutmuyorsa da bunun nedenini sorup öğrenince maraz çıkarılmaz, diye düşünüyorum. Adam gerçekten icralıksa? O zaman ne olduğunu biliyor musunuz? Sizin gönderdiğiniz 520 TL ödeme anında blokeli ve icra dairesince müzekkere yazılmış banka hesabı tarafından direkt çekilip, alacaklının talebi halinde de icra dosyasına yatar.
Bu forumdaki herkes şahıs şirketi ya da öğrenci değil. Bunun memuru var icralık olanı var, kendisi maaşlı çalışıp eşinin şirketi olan var vs vs.
Dediğim gibi bir profil ile karşı karşıya olsaydınız tamamdı, ya da sizden ödeme istediği hesapta garip garip açıklama yazmanızı falan talep etse, o hesap da forumdan kriptocu çıksa kesinlikle şüphelenmekte ve ticareti gerçekleştirmemekte haklıydınız. Ancak bu durumda biraz fazla evhamlı davrandığınızı, bu kadarına gerek olmadığını düşünüyorum.
Kendinizi garanti altına mı almak istiyorsunuz? Yapılan ticaretin mesaj kayıtlarını, ödeme dekontunu, domain transferinde gelen maili ve R10 ihale konusunu ekran alıntısı şeklinde kaydedip, saklayın. Herhangi bir olumsuzlukta bunlarla kendinizi kanunen temize çekersiniz zaten. Sonuçta forumdaki kimlik bilgileri, domainin transfer edilme bilgileri, kişinin eşi üzerinden yapılan ödeme bilgileri, her şey savcılık/mahkeme müzekkeresiyle bankalardan, BTK'dan, R10'dan doğrudan gerçek kişiye ulaşılabilmesine müsait bilgiler.
Bence kişiyle görüşün domaini alın, tatlıya bağlayın. Ortada herhangi illegal bir durum gözükmüyor kanaatimce.