SwiftUI için Swiftful Thinking' i takip etmenizi öneririm. Basit bir İngilizce ile harika anlatıyor. Ben SwiftUI' ı baya seviyorum. Kendi projenizi yayınlayacaksanız SwiftUI kullanmanızı, bir yerde işe girecekseniz ikisini de öğrenip UIKit' e ağırlık vermenizi öneririm. Ardından mutlaka backend tarafı için de adım atmaya çalışın. (NodeJS önerimdir)
Türkiye' de Swift ile freelance iş bulmanız biraz zor. Genelde crossplatform frameworkler iş yapıyor o konuda. Şirketler ise iyi düzeyde deneyimi olan adam arıyor. Dolayısıyla üniversiteyi bitirene kadar çok sıkı çalışmanız gerekiyor. Mutlaka başvurmadan önce birkaç proje geliştirip markete yüklemeye çalışın. Bu hem bu dile hakim olduğunuzu hem de markete uygulama yükleme sürecine hakim olduğunuzu gösterir. Apple' ı ve Apple ürünlerini genel olarak seviyorsanız yaptığınız iş aşırı zevkli. Zaten Apple genel olarak geliştiricilerine değer veren bir firma. Ne zaman istesem telefonla arayıp ulaşarak istediğim soruyu sorabiliyorum. Google' a (Android için) mail attığınızda bot cevaplamazsa şanslısınız.
İyi çalışmalar dilerim.
Detaylı yorumunuz için çok teşekkürler. Ben de aynen öyle planlamıştım. Şu an 1. sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda okulumu 4 yıla tamamlama hedefim olduğu için İşe girme sürecine kadar en az 3 senem var. O sürede freelance çalışmaktan ziyade bolca kendi uygulamamı geliştirmek istiyorum. Şirketler ciddiye alır mı bilmiyorum ama belki de 3-4 senelik süreçte Mid. seviyeye gelirim. Aslında direkt iOS hatta direkt Swift seçme nedenim Apple'a olan sevgim ve güvenim. Play Store'da bir uygulama serüvenim oldu, durup dururken hesabım kapatılıp sonrasında muhattap bulamadığımda Apple'a yönelme kararım netleşmişti aslında
Bir backend dilini nasıl kullanabilirim peki mobil sektöründe? Yazılımda çok bilgim olmadığımdan bağdaştıramadım kafamda