SwiftUI için Swiftful Thinking' i takip etmenizi öneririm. Basit bir İngilizce ile harika anlatıyor. Ben SwiftUI' ı baya seviyorum. Kendi projenizi yayınlayacaksanız SwiftUI kullanmanızı, bir yerde işe girecekseniz ikisini de öğrenip UIKit' e ağırlık vermenizi öneririm. Ardından mutlaka backend tarafı için de adım atmaya çalışın. (NodeJS önerimdir)
Türkiye' de Swift ile freelance iş bulmanız biraz zor. Genelde crossplatform frameworkler iş yapıyor o konuda. Şirketler ise iyi düzeyde deneyimi olan adam arıyor. Dolayısıyla üniversiteyi bitirene kadar çok sıkı çalışmanız gerekiyor. Mutlaka başvurmadan önce birkaç proje geliştirip markete yüklemeye çalışın. Bu hem bu dile hakim olduğunuzu hem de markete uygulama yükleme sürecine hakim olduğunuzu gösterir. Avrupa ve Amerika' da iOS kullanım oranları aşırı yüksek. Kim bilir belki bir startup' a developer olarak girip oraya gidersiniz. Swift için Mac gerektiğinden rakiplerinizin büyük bir kısmını dolaylı yoldan elemiş oluyorsunuz. Apple' ı ve Apple ürünlerini genel olarak seviyorsanız yaptığınız iş aşırı zevkli. Zaten Apple genel olarak geliştiricilerine değer veren bir firma. Ne zaman istesem telefonla arayıp ulaşarak istediğim soruyu sorabiliyorum. Google' a (Android için) mail attığınızda bot cevaplamazsa şanslısınız.
İyi çalışmalar dilerim.